SDA državni prvaki !!!

Final-4 za SDA

Starejši dečki A (generacija fantov letnika 2007 in mlajših) so naslovu šolskega državnega prvaka, katerega so osvojili pred nekaj tedni, na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip v domači dvorani dodali še naslov klubskih državnih prvakov.

V ribniškem športnem centru je ta vikend potekal zaključni turnir najboljše četverice v starostni kategoriji SDA. Turnir je potekal v dveh dnevih, saj smo v soboto videli dva polfinalna obračuna ter v nedeljo še boj za medalje.

V prvem polfinalnem obračunu sta se pomerili ekipe RK Celje Pivovarna Laško ter RK Trimo Trebnje. Trebanjci so tekmo dobro odprli in bili do 10. minute tekme enakovreden tekmec, nato pa so Celjani malo ušli ter preko celotne tekme uspeli držati rahlo prednost. Na koncu so slavili z rezultatom 24:21 in se uvrstili v finale.

V drugem polfinalnem obračunu pa sta se pomerili naša ekipa ter ekipa RK Gorenje Velenje. Gostje so tekmo bolje odprli ter bili do 10. minute tekme v vodstvu, nato pa so pobudo počasi prevzeli varovanci Jana Puclja, ki so si do polčasa uspeli priigrati prednost treh zadetkov 16:13. Drugi polčas pa so silovito odprli naši fantje, ki so po delnem izidu 5:0 ušli na neulovljivih 21:13 ter tekmo mirno pripeljali do konca in se zanesljivo uvrstili v veliki finale. Končni rezultat 28:21.

V obračunu za tretje mesto so Trebanjci hitro prevzeli pobudo in po prvi petini tekme vodili z rezultatom 8:2. Velenjčani so se nato počasi začeli zbujati ter zaostanek do odmora znižali na 11:9. Tudi v drugem polčasu so imeli pobudo Trebanjci, ki so 7 minut pred koncem tekme povedli z rezultatom 21:15. Velenjčani se niso predali ter uprizorili sijajen finiš, a jim je na koncu za preobrat zmanjkalo časa. Končnoi rezultat 24:23.

Finale pa je upravičilo vsa pričakovanja. Obe ekipi sta močno stisnili v obrambi, saj smo prvi zadetek videli šele v 7. minuti tekme, ko je naše fante v vodstvo popeljal Radivojević. Celjani so še uspeli izenačiti na 1:1 nato pa je začel naš stroj počasi mleti. Do odmora so si varovanci Jana Puclja uspeli priigrati prednost štirih zadetkov, in sicer 9:5. Tudi v drugem polčasu smo bili boljši tekmec o čemer je pričal tudi semafor, ki je 10 minut pred koncem kazal 16:10 v našo korist. Proti koncu pa so se razigrali tudi Celjani in se 3 minute do konca tekme približali na samo dva zadetka zaostanka 17:15, vendar je v naslednjem napadu Ahmed Begić, najkoristnejši igralec finala, razblinil vse dvome o zmagovalcu. Končni rezultat tekme 18:15.

Rezultati vseh tekem:

Sobota, 4.6.2022,
10:00, RK Celje Pivovarna Laško – RK Trimo Trebnje 24:21 (13:10),
12:00, RD Riko Ribnica – RK Gorenje Velenje 30:23 (16:13);

Nedelja, 5.6.2022,
10:00, tekma za 3. mesto: RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje 24:23 (11:9),
12:00, tekma za naslov državnega prvaka: RD Riko Ribnica – RK Celje Pivovarna Laško 18:15 (9:5).

Končni vrstni red:

1.  RD RIKO RIBNICA,
2.  RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO,
3.  RK TRIMO TREBNJE,
4.  RK GORENJE VELENJE

Najboljši strelec turnirja: Aljuš Anžič (RK Celje Pivovarna Laško), 20 golov;
Najboljši vratar turnirja: Tibor Marn (RK Trimo Trebnje);
Najboljši igralec turnirja; Ahmed Begić (RD Riko Ribnica).

Fotografije so na voljo na naslednji povezavi:

More in Mladi (8 of 29 articles)