RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 34:27 (19:13)

Liga NLB, 26. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, petek, 27.5.2022, ob 18:00, sodnika Brstin Kavalar, Uroš Nahtigal:

RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK.

 
RD Riko Ribnica: Meštrić (15 obramb), Klarič, Levstek, Pogorelec, Bogdanović 7, Gorenc 2, Žagar 3, Ranisavljević 6, Miličevič 2, Nosan 2, Cimerman 2, Simić 5, Pucelj 4 (3), Nosan, Buneta 1, Begić Zbačnik;
RK Maribor Branik: Lorger, Strašek (13 obramb), Knez 2, Planinšek, Dosedla 2, Sok, Kovačec 1, Jerenec, Janc 2, Košec 5, Gregorič 3, Blagotinšek 2, Budja 3, Razgor 3, Hedl, Rakita 4 (2).

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (3), RK Maribor Branik 4 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minut, RK Maribor Branik 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekma za potrditev četrtega mesta se je začela zelo revolveraško, saj smo že po desetih minutah videli kar 13 zadetkov, ko je rezultat na semaforju kazal že 8:5. Še naprej smo dobro igrali v napadu ter po 15. minutah igre vodili z rezultatom 11:7. Do polčasa nam je uspelo še dodatno dvigniti nivo igre ter na odmor oditi s prednostjo 19:13.
V drugem polčasu smo prestavili še v višjo prestavo ter hitro prišli do dvomestne prednosti. To smo uspeli držati praktično celoten drugi polčas, razen v zaključku, ko so gostje uspeli poraz nekoliko ublažiti. Končni rezultat tekme 34:27

Ilija Bogdanović, igralec domače ekipe je po tekmi povedal: ”Zaključili smo s še zadnjo tekmo v sezoni, ki je bila za nas zelo težka, saj smo morali zmagati, če smo želeli zadržati četrto mesto, ki še vodi v evropska tekmovanja, kar je bil tudi cilj na začetku sezone. Sezona je bila težka, ker smo imeli ogromno težav s poškodbami, saj praktično niti enega kola nismo odigrali v celotni zasedbi. Če vse to seštejemo lahko rečemo, da je za nami dobra sezona, ki bi bila lahko še boljša, a nam je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Zahvalil bi se našim navijačem, ki so nas bodrili tako na domačih kot tudi gostujočih tekmah ter igralcem, ki po koncu sezone odhajajo, saj so ogromno pripomogli k temu četrtemu mestu. Škoda, ker nismo mogli več časa preživeti skupaj, saj smo se razumeli odlično, a verjamem in na tej točki obljubljam, da bomo drugo sezone še boljši.”

Mitja Janc, igralec RK Maribor Branik: ”Najprej bi rad čestital Ribničanom za dobro igro ter prepričljivo zmago. Mislim, da od prve minute nismo bili pravi, saj smo delali napake tako v napadu kot v obrambi. Sam se sedaj iz Maribora poslavljam, tako da bi na tej točki rad zaželel obilo sreče tako Mariboru kot Ribnici v naslednji sezoni.”

Igralec tekme: Ilija Bogdanović.

Sezone 2021/22 je tako konec. Državni prvak je ponovno RK Celje Pivovarna Laško, RK Trimo Trebnje je zasedel 2. mesto, bronaste medalje pa se veselijo romometaši RK Gorenje Velenje. Naše 4. mesto pa pomeni ponovno uvrstitev v evropska tekmovanja. Ekipa bo za naslednjo sezono deležna nekaterih sprememb, o katerih vas bomo obvestili v naslednjih dneh.

More in Članska ekipa (72 of 409 articles)