RD RIKO RIBNICA – RK DOBOVA 25:28 (12:16)

Liga NLB, 24. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 7.5.2022, ob 19:00, sodnika Miha Satler, Žan Pukšič, gledalcev 130:

RD RIKO RIBNICA – RK DOBOVA 25:28 (12:16).


RD Riko Ribnica:
Glavan, Meštrić (6 obramb), Klarič (3 obrambe), Levstek, Bogdanović, Gorenc, Žagar 8, Ljevar 2, Ranisavljević, Miličevič 6, Cimerman, Simić 2, Pucelj 3 (1), Nosan 3, Buneta 1, Begić Zbačnik;
RK Dobova: Husejnović (15 obramb), Blaževič, Glogovšek, Šafranko 3, Abramović, Dragan 2, Luzar, Kučič 1, Rantah 9 (3), Šukić 8, Kamnikar, Mlakar 2, Ferenčak, Kozolić, Mijušković, Nešič 3.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 1 (1), RK Dobova 3 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut, RK Dobova 4 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekmo smo odprli zelo nezbrano, saj smo v napadu zapravili dve stoodstotni priložnosti ter enkrat izgubili eno, gostje pa so to izkoristili ter povedli z rezultatom 0:2. V napadu smo bili še naprej neprepoznavni, gostje pa so to s pridom izkoriščali ter po golu Šafranka v 8. minuti tekme povedli z rezultatom 1:4 in hitro je bil primoran minuto odmora vzeti domači strateg Robert Beguš. To ni bistveno spremenilo samega poteka igre, saj so gostje po novem zadetku Šafranka v 12. minuti tekme povedli z novo najvišjo prednostjo, in sicer 3:8. Nato pa smo se vendarle nekoliko predramili ter po golu Mitje Nosana v 17. minuti ujeli priključek 8:10. A zopet so sledile črne minute v kateri so gostje prišli do delnega izida 4:0 ter povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 8:14. Do konca polčasa smo nato uspeli nekoliko zmanjšati zaostanek na 12:16.
Drugi polčas smo odprli s precej boljšo energijo ter z delnim izidom 3:0 goste v 35. minuti tekme ujeli na 15:16. Naslednjih deset minut pa smo spremljali igro gol za gol, saj je prednost gostov vseskozi znašala zadetek, dva. V 52. minuti pa je iz sedmih metrov zadel Rantah in gostje so ponovno povedli z nekoliko večjo razliko 21:24. Dokaj hitro smo rezultat zopet znižali na 23:24, a so gostje zopet odgovorili z delnim izidom 2:0 ter tri minute pred koncem povedli z rezultatom 23:26. Dobovčani so nato tekmo mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 25:28.

Žan Žagar, RD Riko Ribnica: “Vedeli smo, da bo težka tekma. Začeli smo zelo slabo, bili smo premehki v obrambi, tudi vratarji niso imeli svojega dne. V drugem delu tekme smo zaostanek uspeli znižati, vendar jih ujeti in prehiteti nismo uspeli. Na zadnji dve tekmi se moramo pripraviti maksimalno in poskusiti obe zmagati, saj smo še vedno v igri za četrto mesto.”

Nik Rantah, rokometaš RK Dobova: “Super smo odprli prvi polčas in ves čas uspeli ohranjati razliko. V drugem polčasu so nas domačini ujeli, kar je bilo za pričakovati, saj so imeli na svoji strani super publiko. Vendar smo vse njihove napade dobro ustavljali in ostali na varni razliki ter zdržali zaključni pritisk in obe točki gredo v Dobovo. Za kar sem zelo, zelo vesel, saj zmagati na tako težkem gostovanju ni mačji kašelj.”

Igralec tekme: Alen Husejnović, vratar RK Dobova.

Sledi premor zaradi finala pokala Slovenije. V 25.krogu, 21.5.2022, naši fantje gostujejo v Ivančni Gorici.

More in Članska ekipa (74 of 409 articles)