RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 32:32 (17:21)

Liga NLB, 23. krog,
Velenje, Rdeča dvorana, sobota, 30.4.2022, ob 18:00, sodnika Dejan Ivančič, Igor Ivančič:

RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 32:32 (17:21).


RK Gorenje Velenje: Panjtar (1 obramba), Taletović (10 obramb), Haseljić 4, Tajnik 5 (1), Pajt 3 (1), Velić, Starc, Miklavčič 2, Drobež 1, Sokolič 7 (3), Verdinek 4 (2), Šiško 2, Grmšek 2, Slatinek Jovičič 1, Mlivić, Predović 1, Ravnikar,
RD Riko Ribnica: Meštrić (15 obramb), Klarič (1 obramba), Levstek, Pogorelec, Bogdanović, Gorenc 1, Žagar 5, Ljevar 2 (1), Ranisavljević 9, Miličevič 7 (1), Cimerman 2, Simić 2, Pucelj 4 (1), Nosan, Buneta, Begić Zbačnik,

Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje 10 (7), RD Riko Ribnica 3 (3);
Izključitve: RK Gorenje Velenje 4 minute, RD Riko Ribnica 12 minut;
Rdeči kartoni: -.

Na gostovanje v Rdečo dvorano, smo odšli s slabo popotnico, saj zmage nismo okusili že štiri kroge. A pregovor, da se je “ranjenega leva potrebno najbolj bati”, se je tokrat izkazal za pravilnega, saj smo hitro prevzeli potek igre. Na krilih razpoloženih Milićevića in Ranisavljevića smo po desetih minutah igre vodili z rezultatom 6:9. Napad zatem je zadel še Pucelj, tako da je bil velenjski strateg Zoran Jovičić primoran poseči po minuti odmora. Kljub temu smo še naprej uspeli držati visok tempo igre, saj smo s prednostjo štirih zadetkov vodili tudi po 1/3 tekme. Nato pa so nekoliko bolje zaigrali tudi domačini, ki so se v 21. minuti tekme približali na 13:15. To nas ni prestrašilo, saj smo prednost do odmora zopet uspeli dvigniti na štiri zadetke, in sicer 17:21.
Tudi drugi polčas smo odprli naravnost fantastično ter po golu Puclja v 33. minuti tekme povedli z novo najvišjo prednostjo 17:23. Še naprej je blestel Ranisavljević, ki je v 41. minuti tekme zadel za 20:26. Nato pa je na sceno stopil razpoloženi velenjski vratar Emir Taletović in naša prednost se je začela počasi topiti. Ose so se v tekmo vrnili ekpresno, saj je v 51. minuti tekme Grmšek zadel za izenačenje na 29:29. Velenjčani so bili v naletu in po golu Tajnika v 54. minuti so sploh prvič na tekmi povedli. Obetala se je infarktna končnica, a momentum je bil zagotovo na domači strani. Po novem golu Tajnika so domačini dve minuti pred koncem tekme povedli z rezultatom 32:30 in zdelo se je, da bomo v Ribnico odšli (nezasluženo) brez osvojene točke. A na krilih Meštrićovih obramb ter učinkovite igre v napadu smo prav v zadnji sekundi tekme po golu Žana Žagarja prišli do velike točke. Končno rezultat 32:32.

Tilen Sokolič, rokometaš RK Gorenje Velenje je po tekmi povedal: “Najprej bi čestital ekipi Rika Ribnice za dobro tekmo. Zavedali smo se, da bo dvoboj napet do zadnje sekunde. Prvi polčas nas je stal zmage. V obrambi smo bili slabi, nismo se držali navodil. V drugem polčasu smo imeli priložnost za osvojitev dveh točk, a se žal ni izšlo.”
Robert Beguš, trener RD Riko Ribnica pa dodal: “Za nami je zahtevna tekma. Vedeli smo, da je Velenjčanom težko igrati na dveh ”frontah”. V torek so odigrali zahtevno tekmo, po potovanju pa so imeli za pripravo le dva dneva. Mi smo imeli dve priložnosti, da bi povedli za sedem golov, a ju nismo izkoristili. Morda bi se končalo drugače. Točka v Velenju pomeni veliko, praktično kot zmaga.”

Igralec tekme: Sandro Meštrić (RD Riko Ribnica).

V soboto, 7.5.2022, ob 19:00, v domači dvorani gostimo ekipo RK Dobova.

More in Članska ekipa (75 of 409 articles)