RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 30:32 (11:18)

Liga NLB, 22. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, petek, 22.4.2022, ob 18:00, sodnika Matija Knez, Mitja Smolko, gledalcev : 

RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 30:32 (11:18).


RD Riko Ribnica
: Glavan, Meštrić (1 obramba), Klarič (7 obramb), Levstek 2, Pogorelec, Bogdanović 1, Gorenc 4 (1), Žagar 1, Ljevar 1, Ranisavljević 2, Miličevič 8 (4), Cimerman 5, Simić 5, Nosan 1, Buneta, Begić Zbačnik,
RK Trimo Trebnje: Čudič (17 obramb), Brana, Slatinek Jovičič, Višček 1, Horvat 6, Didovič, Stanojević 1, Radojković 4, Onchev 5 (2), Kotar 1, Lazarevski 1, Potočnik, Udovič 3, Cirar, Glavaš 9 (4), Florjančič, Ćorsović 1,

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 9 (5), RK Trimo Trebnje 7 (6);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, RK Trimo Trebnje 8 minut;
Rdeči kartoni: FIlip Glavaš (39. minuta, RK Trimo Trebnje).

Dolenjski derbi se je začel povsem po gostujočih notah, saj so Trebanjci po golu Glavaša v 10. minuti tekme povedli že s 3:8. Slabega uvoda v tekmo nikakor nismo uspeli nadoknaditi, saj so gostje vodili s petimi zadetki prednosti tudi po devetnajstih minutah igre, ko je po minuti odmora posegel Robert Beguš. To ni bistveno spremenilo samega poteka tekme, saj se je gostujoča prednost do konca polčasa stopnjevala ter se zaustavila pri 12:18.
Drugi polčas smo odprli precej bolje, saj smo rezultat hitro uspeli znižati na pet zadetkov zaostanka. A žal smo se pri tem tudi zaustavili. Nekoliko bližje smo se približali v 50. minuti, ko je za 23:27 zadel Gorenc. Še bližje smo prišli v 54. minuti, ko smo se po golu Milićevića približali na 26:29. Podobno kot na pokalni tekmi smo zopet uprizorili sijajen finiš tekme, a nam je na žalost za kaj več zmanjkalo časa. Končni rezultat tekme 30:32.

Uroš Milićević, rokometaš RD Riko Ribnica: “Najprej bi čestital RK Trimo Trebnje za novi dve osvojeni točki in dobro rokometno predstavo. Tekmo smo izgubili v prvem polčasu, v katerem smo prikazali slabo igro tako v obrambi kakor v napadu. V drugem polčasu smo dvignili nivo igre, predvsem pa prikazali več borbenosti. Lovili smo goste in jih na koncu skoraj ujeli, a nam je zmanjkalo časa. V naslednjih tekmah moramo prikazati igro iz drugega polčasa in rezultati bodo prišli. Rad bi se zahvalil domačim navijačem za izredno vzdušje v dvorani.”
Gašper Horvat, rokometaš RK Trimo Trebnje: “Vedeli smo kam prihajamo, na težko gostovanje. Pripravljali smo se maksimalno resno. Prikazali smo izjemno igro na obeh koncih igrišča, v drugem polčasu smo malo popustili, v zadnjih minutah so nas Ribničani skoraj ujeli, na koncu pa smo se le zbrali in zasluženo odnesli obe točki. Zahvalil bi se domačim navijačem za lep sprejem v moji bivši dvorani. Ribničanom pa želim čim več sreče v nadaljevanju sezone.”

Igralec tekme: Aljoša Čudić (RK Trimo Trebnje)

Naslednji konec tedna, v soboto 30.4.2022, naši rokometaši gostujejo v Velenju.

More in Članska ekipa (75 of 408 articles)