RD RIKO RIBNICA – RD LL G. SLOVAN 27:24 (13:9)

Liga NLB, 17. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 5.3.2022, ob 19:00, sodnika Žiga Vidali, Leon Marinković, gledalcev 150:

RD Riko Ribnica – RD LL GROSIST SLOVAN 27:24 (13:9).

RD Riko Ribnica
: Glavan, Meštrić (13 obramb), Klarič, Levstek, Pogorelec, Šolaja, Bogdanović, Gorenc, Žagar 6, Ljevar 1, Ranisavljević, Miličevič 6, Nosan 4, Cimerman 1, Simić 2, Pucelj 4 (1), Nosan 3;
RD LL Grosist Slovan: Grudnik, Selakovič, Balažic 3 (3), Soršak 1, Serdinšek-Ekart, Jakše 5, Gabrieri 2, Tufegdžić 5, Topolovec, Lešek, Stopar, Pirnat, Martinović 3, Yankovskyy 2, Sankovič 3.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 1 (1), RD LL Grosist Slovan 5 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minute, RD LL Grosist Slovan 2 minuti;
Rdeči kartoni: -.

Tekmo smo dobro odprli ter po dveh lahkih golih Mitje Nosana povedli z rezultatom 2:0. Tudi nadaljevanje je bilo sijajno, tako da smo po golu Milićevića v prazno mrežo v 6. minuti tekme povedli že z 5:1. Po novem golu Milićevića smo v 10. minuti tekme povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 8:3. Mreži sta nato kar nekaj časa mirovali, in sicer vse do 15. minute, ko je za 9:3 zadel Pucelj. Gostje so se nato vendarle nekoliko predramili ter po golu Tufegdžića v 27. minuti tekme znižali rezultat na 11:8 kar je našega trenerja Roberta Beguša prisililo v minuto odmora. To je na ekipo delovalo dobro, saj smo na odmor odšli s prednostjo 13:9.

Drugi polčas smo ponovno odlično odprli ter po golu Mitje Nosana v 32. minuti tekme izenačili najvišjo prednost na tekmi 15:9. Ljubljančani so ponovno dobro odgovorili ter po golu Jakšeta v 37. minuti tekme ujeli priključek na 16:14. Po novem golu razpoloženega Jakšeta v 42. minuti tekme so se gostje približali samo na zadetek zaostanka in z minuto odmora je ponovno reagiral Beguš. Tudi to ni pomagalo, saj so Ljubljančani po golu Tufegdžića v 44. minuti tekme izenačili na 18:18. Vendarle se nam je uspelo nekoliko pobrati ter po golu Žagarja v 47. minuti tekme zopet povesti s prednostjo 21:19. Še naprej smo spremljali trdo tekmo, tako da je pri vodstvu 22:21 v našo korist, v 53. minuti tekme minuto odmora vzel tudi gostujoči trener Aleš Repina. Še naprej smo spremljali izenačeno predstavo, v kateri se nam ni uspelo odlepiti. To nam je vendarle uspelo v 59. minuti tekme, ko je Blaž Nosan zadel za 26:23. Tekmo smo nato mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 27:24.

Mitja Nosan, RD Rko Ribnica: “Začeli smo tako, kot smo se dogovorili. Prvi polčas, se mi zdi, smo oddelali dobro. V drugem nas je malo zmanjkalo. Slovan je iz tekme v tekmo boljši, to dokazuje tudi na igrišču. Prišel je celo do izenačenja, ampak smo na silo in s podporo publike le nekako prišli do zaslužene zmage in obeh točk, kar je najpomembneje.”
Jaka Jakše, RD LL Grosist Slovan: “Tekmo smo otvorili malo bolj v krču. Bili smo cel drugi polčas blizu. Dali smo vse od sebe in se borili. Točke bomo morali iskati na naslednji tekmah.”

Igralec Tekme: Mitja Nosan (RD Riko Ribnica).

Naslednja domača ligaška tekma je na sporedu 2.4.2022, ko gostimo še drugo ljubljansko ekipo MRK Ljubljana.