RD HERZ ŠMARTNO – RD RIKO RIBNICA 27:35 (12:14)

Liga NLB, 14. krog,
Šmartno, športna dvorana Pungrt, sobota, 12.2.2022, ob 19:00, sodnika Rok Kikel, Rok Zupan:

RD HERZ ŠMARTNO – RD RIKO RIBNICA 27:35 (12:14).

RD Herz Šmartno: Muratovič (5 obramb), Kukovica, Žižek, Ribarič 2 (1), Cirar 5, Justin 3, Rozina, Ostrež, Žižek, Deković, Jerina, Jerina 5, Močnik 1, Avsec 5, Bučar 1, Grum 5;
RD Riko Ribnica: Glavan, Meštrić (13 obramb), Klarič (1 obramba), Levstek, Pogorelec 2, Gorenc 2, Žagar 5, Ljevar 2, Ranisavljević 1, Miličevič 7 (2), Nosan 3, Cimerman 4, Simić 3, Pucelj 5 (1), Nosan 1, Begić Zbačnik.

Sedemmetrovke: RD Herz Šmartno 1 (1), RD Riko Ribnica 3 (3);
Izključitve: RD Herz Šmartno  6 minut, RD Riko Ribnica 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekma po dvomesečnem premoru se je začela temu primerno, s kar nekaj raztresene igre na obeh straneh. Pobudo so prevzeli domačini, ki so vodstvo držali vse do 6. minute tekme, ko je za 3:2 zadel Justin. To je bilo na našo srečo tudi zadnje vodstvo domačinov na tekmi, saj smo nato uspeli prestaviti v prestavo višje. Z delnim izidom 3:0 smo po golu Blaža Nosana v 9. minuti tekme prvič povedli z dvema zadetkoma prednosti (3:5). Kljub vsemu nam v napadu še vedno ni steklo, pa nas je zato na razliki dveh zadetkov prednosti s svojimi dobrimi obrambami vseskozi držal Meštrić. Po golu Milićevića v 20. minuti tekme, smo prvič na tekmi uspeli povesti tudi s tremi zadetki prednosti (7:10). Varovanci Aleša Šmejca se ob tem niso predali ter po golu Gruma v 26. minuti tekme ujeli priključek na 11:12. Nalet domačih je bil z minuto odmora primoran prekiniti naš trener Robert Beguš. To mu je dobro uspelo, saj smo na odmor uspeli oditi s prednostjo 12:14.
Drugi polčas se je podobno kot prvi začel zelo izenačeno, saj je naša prednost vseskozi znašala okoli zadetka, dveh. Prelomna pa je bila verjetno 40. minuta tekme, ko je Milićević po dolgem času zadel za +3, in sicer 17:20 ter s tem začel delni izid 3:0 v našo korist. Tako je rezultat na semaforju v 43. minuti po golu Blaža Nosana znašal 17:22 v našo korist in počasi se je že zdelo, da bomo slavili. Prednost je do konca tekme samo še naraščala, vmes dosegla vrhunec pri +10, končala pa pri +8. Končno rezultat tekme 27:35.

Robert Beguš, trener Rika Ribnice: “Ne glede na to, da se Herz Šmartno bori za obstanek, niso naivni. Imajo nekaj dobrih posameznikov in izjemno tranzicijo v igri, iz katere dosežejo veliko lahkih golov. Takšne tekme so v bistvu zahtevne, čeprav je kakovostna naši strani, ampak vseeno moraš zmagati. Ves obračun smo bili v prednosti in mislim, da smo zasluženo zmagali.”

Midhad Muratovič, vratar Herza Šmartnega: “Prva domača tekma po novem letu, ki smo jo komaj čakali. Do 40. minute smo se zelo v redu držali, potem pa smo naredili preveč manjših napak. Za nami je prišla utrujenost in slaba realizacija v napadu. Malce je padla tudi obramba in na koncu je ekipa Rika Ribnice zasluženo slavila zmago.”

Igralec tekme: Uroš Milićević (RD Riko Ribnica).

Liga se nadaljuje prihodnjo soboto, ko v domači dvorani gostimo ekipo iz Kopra.

More in Članska ekipa (85 of 409 articles)