RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 28:20 (14:9)

Liga NLB, 13. krog,
Maribor, dvorana Tabor, sobota, 18.12.2021, ob 17:00, sodnika Brstin Kavalr, Uroš Nahtigal:

RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 28:20 (14:9)

 

RK Maribor Branik: Milačić, Lorger, Strašek (16 obramb), Knez, Planinšek 2, Dosedla, Veselinovič, Sok 3 (1), Kovačec, Jerenec 1, Janc 9, Gregorič, Blagotinšek, Budja 7, Hedl, Rakita 6;
RD Riko Ribnica: Glavan, Meštrić (5 obramb), Klarič (2 obrambi), Levstek, Levstek, Gorenc, Žagar 2, Ljevar, Ranisavljević 1, Miličevič 3 (1), Nosan, Cimerman 7, Simić, Pucelj 2, Nosan 3, Buneta 2, Begić Zbačnik.

Sedemmetrovke: RK Maribor Branik 2 (1), RD Riko Ribnica 3 (1);
Izključitve: RK Maribor Branik 6 minut, RD Riko Ribnica 6 minut;
Rdeči kartoni: Anže Blagotinšek (39.minta, RK Maribor Branik).


Zadnjo tekmo v letu nismo odprli najbolje, saj so domačini hitro povedli z dvema zadetkoma razlike 2:0. Naš odgovor je bil dober, saj smo po dveh zadetkih Mitje Nosana rezultat izenačili. Naslednjih nekaj minut smo nato spremljali igro gol za gol, tako da je bil rezultat v 9. minuti tekme po novem golu razpoloženega Mitja Nosana še vedno izenačen, in sicer 5:5. A kdo bi si v tej fazi tekme mislil, da bo to tudi zadnje izenačenje na tekmi. Štajerci so pričeli s fantastično igro pred vsem v obrambi ter izkoriščali vsako priložnost v napadu, blestel pa je vratar Strašek. Po golu Budje v 17. minuti tekme in delnem izidu 4:0 za Mariborčane, je bil prvo minuto odmora na tekmi primoran vzeti Robert Beguš. Ta ni bistveno spremenila poteka igre, saj so Štajerci potem, ko so že povedli že s šestimi zadetki prednosti, na odmor odšli s prednostjo petih zadetkov 14:9.
V drugem polčasu smo vsi upali, da bo podobno kot na sredini pokalni tekmi, prišlo do padca v igri pri domačinih, a do tega žal ni prišlo. Doživeli smo popoln razpad v igri, saj je še naprej blestel Strašek, štajerska prednost pa je iz minute v minuto rastla. V 50. minuti po golu sijajnega Janca je doživela vrhunec, saj so domačini povedli z neverjetnih 25:13. Do konca tekme nam je poraz uspelo le nekoliko ublažiti. Končni rezultat tekme 28:20.

Sledi premor. Liga NLB se nadaljuje 5.2.2022 s tekmami 14.kroga, ko gostujemo v Šmartnem.

More in Članska ekipa (87 of 409 articles)