RD RIKO RIBNICA – RK SVIŠ I. GORICA 31:25 (15:13)

Liga NLB, 12. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 11.12.2021, ob 19:00, sodnika Rok, Škvarč, Jože Humek, gledalcev 120:

RD RIKO RIBNICA – RK SVIŠ IVANČNA GORICA 31:25 (15:13).

RD Riko Ribnica: Glavan, Meštrić (19 obramb), Klarič, Levstek, Gorenc 1, Žagar 4 (1), Ranisavljević 1, Miličevič 11 (3), Nosan 6, Cimerman 3, Simić 5, Pucelj, Begić Zbačnik;
RK Sviš Ivančna Gorica: Komar (9 obramb), Mlakar (1 obramba), Tekavec 2, Bevec 4, Knez 2, Zavodnik 4 (1), Tekavčič, Hočevar, Kutnar 2, Pirnat, Marojevič 6 (1), Sašek, Košir 2, Kompare, Košir 3, Ropič.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (4), RK Sviš Ivančna Gorica 4 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, RK Sviš Ivančna Gorica 8 minut;
Rdeči kartoni: -.

Kljub temu, da smo v tekmo vstopili močno oslabljeni, saj nam je manjkalo kar sedem igralcev, smo na krilih razpoloženega Božidarja Simića dobro odprli tekmo, saj smo po šestih minutah tekme vodili z rezultatom 4:2. Gostom je nato dobro uspeli držati priključek in v 15. minuti celo priti do izenačenja 7:7. Naš odgovor je bil dober, saj smo po golu Ranisavljevića v 18. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 10:7. Novo najvišjo prednost na tekmi smo dosegli v 22. minuti tekme, ko je zadel Milićević, kar je gostujočega trenerja Aleksandra Polaka prisililo v minuto odmora. Goste je to očitno zelo predramilo, saj so se do polčasa uspeli približati na 15:13.

Drugi polčas so gostje iz Ivančne Gorice odprli zelo dobro ter po delnem izidu 4:1 celo povedli z rezultatom 16:17. Gostje so nadaljevali z odlično igro tako, da smo zopet uspeli povesti šele v 45. minuti tekme, ko je iz sedmih metrov zadel Žagar. Napad zatem je zadel še Blaž Nosan in gostujoči trener Polak je z minuto odmora poskušal prekiniti naš nalet. Po minuti odmora pa je tekmo zasenčila huda poškodba gostujočega igralca Matica Koširja po kateri se gostje niso uspeli več vrniti v igro. Končno rezultat tekme 31:25.

Blaž Nosan je po tekmi izjavil: “Čakala nas je težka tekma. Vedeli smo, da smo okrnjeni, saj nam je manjkalo kar sedem igralcev. Dali smo vse od sebe in mislim tudi zasluženo zmagali. Čestital bi fantom za ves trud. V sredo nas čaka pokalna tekma v Mariboru in gremo na zmago.”
Marko Marojević, RK SViš I. Gorica: “Preveč zgrešenih zicerjev, v obrambi smo prehitro padali, kontre so bile prepočasne, tudi njihov vratar je obranil kar ne bi smel. V obrambi smo dobili preveč lahkih golov, predvsem od krožnega napadalca. To je to, to je rezultat zgrešenih strelov in preveč prejetih lahkih golov.”

Igralec tekme: Blaž Nosan.

 

More in Članska ekipa (90 of 410 articles)