RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 31:29 (14:15)

Liga NLB, 10. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 20.11.2021, ob 19:00, sodnika Žan Pukšič, Miha Satler, gledalcev 200:

RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 31:29 (14:15).

 

RD Riko Ribnica: Glavan, Meštrić (10 obramb), Klarič, Levstek, Gorenc, Žagar 3 (2), Ljevar 1, Ranisavljević, Miličevič 5, Nosan 3, Cimerman 4, Simić 2, Pucelj 7 (2), Nosan 1, Buneta 5, Begić Zbačnik;
RK Gorenje Velenje: Verboten, Panjtar 1 (3 obrambe), Taletović (8 obramb), Haseljić 3 (1), Pajt 2 (1), Velić, Starc, Miklavčič 1, Drobež 1, Sokolič 9 (1), Grmšek 1, Slatinek Jovičič 4, Mlivić, Predović, Kavčič 6, Ravnikar 1:

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (4), RK Gorenje Velenje 5 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, RK Gorenje Velenje 8 minut;
Rdeči kartoni: Nosan Mitja (10. minuta, RD Riko Ribnica).

Tekma proti aktualnim državnim prvakom se je začela zelo izenačeno, saj je bil rezultat prvih nekaj minut vseskozi izenačen. Po golu Bunete v 8. minuti tekme pa smo prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti 5:3. Potem, ko smo imeli na igrišču pobudo pa je v 10. minuti tekme Mitja Nosan zaradi ponesrečenega udarca s komolcem prejel direkten rdeči ter zraven še moder karton. Gostje so to dobro izkoristili ter z delnim izidom 3:0 zopet povedli z rezultatom 6:7. Provokacije nas niso zmedle, zato smo sijajno odgovorili ter zopet povedli 9:8. Še naprej smo spremljali zelo izenačeno igro, saj se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti na več kot en zadetek prednosti. Pri rezultatu 14:13 je v 27. minuti tekme po prvi minuti odmora na tekmi posegel Zoran Jovičić. Gostje so prav po golu sina trenerja Eneja Slatinek-Jovičića izenačili na 14:14 in po minuti odmora je 42 sekund pred koncem polčasa posegel tudi Robert Beguš. Tega nismo dobro izkoristili, saj smo prehitro zaključili, Velenjčani pa so po hitrem protinapadu prišli do zadetka ter prednosti ob odmoru 14:15.

Drugi polčas so gostje na krilih razpoloženega Teletovića odlično odprli ter po golu Kavčiča v 34. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 15:19. Na srečo smo še hitro vrnili v igro ter po golu Bunete v 40. minuti tekme ujeli priključek. Sledila je zelo izenačena tekma v kateri smo najprej po golu Miličevića v 46. minuti tekme po dolgem času izenačili, napad zatem pa po golu Puclja povedli z rezultatom 23:22. Še naprej smo igrali kot v transu, v vsem svojem sijaju pa je zablestel Meštrić. To smo znali izkoristiti ter v napadu povesti z najvišjo prednostjo na tekmi 26:23. Ko se je v napadu razigral še Miličević pa je bilo konec Velenjskih upov, saj smo v 55. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 28:23. Tekmo smo nato mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 31:29.

Sandro Meštrić, vratar RD Riko Ribnica: “Definitivno zaslužena zmaga naše ekipe po nesrečno izgubljeni točki prejšnji teden v Trebnjem. Pokazali smo, da smo v dobri formi, da se borimo, da dobro igramo in da dobro treniramo. Prvih 40 minut je bilo danes dokaj slabih, saj so nam ušli na 4 gole, toda na koncu smo se z vztrajnostjo vrnili in na zasluženo zmagali.”

Aleks Kavčič, igralec RK Gorenje Velenje: “Spremljali smo dokaj izenačen prvi polčas. V drugem smo stopili na plin ter se nato nenadoma ugasnili. Ribnica je to izkoristila, V zadnjih 15 minutah so nam naredili delni zid, ki ga nismo mogli izničiti, zato so zasluženo slavili”

Igralec tekme: Sandro Meštrić.

 

More in Članska ekipa (92 of 410 articles)