RD RIKO RIBNICA – RK SLOVENJ GRADEC 2011 31:28 (15:13)

Liga NLB, 8. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 30.10.2021, ob 19:00, sodnika Mitja Smolko, Mitja Knez, gledalcev 80:

RD RIKO RIBNICA – RK SLOVENJ GRADEC 2011 31:28 (15:13).

 

RD Riko Ribnica: Glavan, Meštrić (10 obramb), Klarič (1 obramba), Levstek, Šolaja, Gorenc, Žagar 7 (1), Ljevar 2, Miličevič 2, Nosan 3, Cimerman 6, Simić 4, Pucelj 6 (3), Nosan, Buneta 1, Begić Zbačnik;
RK Slovenj Gradec 2011: Petrič, Smolnikar, Dobaj (12 obramb), Grobelnik, Cvetko 4, Jezernik 5 (4), Levc 6, Šol 1, Lesjak, Golčar 1, Kleč 1, Komar 4, Banfro, Štumpfl 6 (3), Saleznik, Yankovskyy.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (4), RK Slovenj Gradec 2011 7 (7);
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, RK Slovenj Gradec 2011 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekma se je začela zelo izenačeno. Po uvodnem izmenjavanju zadetkov na obeh straneh in rezultatu 3:3, smo prvič povedli v 6. minuti po golu Marina Bunete za 4:3. Po hitreh protinapadu Jana Puclja, smo v 15. minuti prvič uspeli povesti z dvema zadetkoma prednosti 8:6. Ta je v 18. minuti narasla na 10:7 kar je gostujočega trenerja Ivana Vajdla prisililo v minuto odmora. Gostje so po tej zaigrali bolje ter se po golu Golčarja približali na 11:10. Sledil pa je izjemen odgovor naših fantov, ki so z delnim izidom 4:0 ušli na prednost petih zadetkov. Do konca polčasa nato nismo več zadeli, a kljub vsemu odšli na odmor s prednostjo 15:13.
Drugi polčas se je podobno kot prvi začel zelo izenačeno, saj se je prednost vseskozi vrtela okoli dveh, treh zadetkov prednosti. Nato pa se je razbranil Sandro Meštrić, kar smo znali izkoristiti tudi v napadu in zopet izenačili novo najvišjo prednost na tekmi 20:15. Po dveh zaporednih zadetkih Uroša Milićevića je prednost narasla že na 24:18 in zopet je bil minuto odmora prisiljen vzeti gostujoči trener Vajdl. Ura je tekla, prednost pa je vseskozi ostajal nekje pet zadetkov. V 49. minuti tekme pa si je Blaž Nosan zaradi nevarnega prekrška prislužil izključitve za dve minuti, gostje pa so se po golu Štumpfla iz sedmih metrov približali na 26:23. Zopet smo dobro odgovorili ter ušli na 28:23, a se Korošci niso predali ter v 54. minuti tekme po delnem izidu 3:0 ujeli priključek 28:26. V 57. minuti so pri rezultatu 30:27 gostje postavili izrazito agresivno obrambno postavitev 4-2, zato je po minuti odmora posegel tudi Robert Beguš. Le ta obrambna postavitev ni bistveno vplivalo na samo igro, tako da smo tekmo mirno pripeljali do konca.
Končni rezultat 31:28.

Božidar Simić, igralec RD Riko Ribnica: “Za nami je težka tekma, saj je Slovenj Gradec dobra ter izkušena ekipa. Imajo tudi zelo dobro rotacijo, mi pa imamo nekaj težav s poškodbami, saj manjkata Bogdanović ter Ranisavljević. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo. Čeprav je bilo na trenutke težko, smo bili na visokem nivoju celotno tekmo, saj smo vseskozi vodili. Že res, da se nismo uspeli oddaljiti na varnih sedem, osem zadetkov razlike, a smo ohranili mirne glave ter poslušali navodila našega trenerja. Držali smo se taktike in igrali vsi za enega in morda je prav to naredilo danes mojo igro dobro, da sem malo odskočil od ostalih. A mislim, da je to povsem nepomembno, saj šteje samo zmaga in da vsi igramo kot ekipa. Verjamem, da bomo nadaljevali v takem ritmu do konca sezone.”

Uroš Štumpfl, igralec RK Slovenj Gradec 2011: “Mislim, da je Ribnica dobila tekmo predvsem v prvem polčasu na podlagi naših napak. V prvem polčasu enostavno nismo bili pravi, saj smo naredili preveč tehničnih napak. Med polčasom smo pogledali statistiko ter ugotovili, da smo naredili kar 8 tehničnih napak samo do polčasa, kar je proti nasprotniku kot je Ribnica enostavno preveč. Ribničani so to izkoristili ter naredili razliko, ki smo jo mi lovili skozi celoten drugi polčas, a tega priključka žal nismo ujeli.”

Igralec tekme: Božidar Simič

 

More in Članska ekipa (93 of 409 articles)