RD RIKO RIBNICA – RK CELJE P. L. 28:31 (13:14)

Liga NLB, 6. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, petek, ob 18:00:

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:31 (13:14).


Tekmo smo v fantastičnem vzdušju odlično odprli ter po golu Puclja v 5. minuti povedli z rezultatom 3:1. Gostje so odgovorili odločno, saj so po tretjem golu razpoloženega Vlaha povedli z rezultatom 4:5. Naslednjih nekaj minut smo spremljali igro brez obrambe, saj je bil po trinajstih minutah igre rezultat izenačen na 8:8. Po novem golu razpoloženega Miličevića v 16. minuti tekme pa smo zopet povedli z rezultatom 10:9. Še naprej smo spremljali izenačeno predstavo, tako da je pri rezultatu 11:11 v 20. minuti tekme po minuti odmora posegel gostujoči trener Alem Toskić. Tudi zatem smo spremljali zelo izenačeno predstavo v kateri se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti na več kot en zadetek prednosti. Po prvi minuti odmora na tekmi pri rezultatu 13:14 je posegel v 28. minuti tudi Robert Beguš. Do konca polčasa se ob fantastični predstavah obeh vratarjev Vujovića ter Meštrića rezultat ni več spremenil.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, in sicer zelo izenačeno. V 37. minuti pa so Celjani ob igralcu več na igrišču izenačili svojo najvišjo prednost na tekmi 17:19. Ta je v 40. minuti narasla na 19:22, saj so gostje izkoristili prednost igralca več. Po poškodbi Bogdanovića ter nekaj tehničnih napakah domačih rokometašev so Celjani v 43. minuti povedli celo z rezultatom 19:24 in počasi se je zdelo, da se bomo težko vrnili. Nekajkrat sem nam je uspelo približati na tri zadetke zaostanka, a nam kaj več od tega ni uspelo. Končno rezultat tekme 28:31.

Uroš Milićević (RD Riko Ribnica): “Naprej bi čestital ekipi Celja za dobro in kakovostno tekmo ter zmago. Mi smo pustili vse na igrišču, borili smo se, vendar gresta na koncu obe točki v Celje. Modra smo zgrešili kakšen zicer preveč, ampak ne glede na to, mi smo z mislimi že pri naslednji tekmi. Iz te tekme se lahko marsikaj naučimo.
Rad bi se zahvalil domači publiki za odlično navijanje. Ob takem vzdušju je v Ribnici vsakemu nasprotniku težko. S tem so dokazali, da so naš osmi igralec.”

Aleks Vlah (RK CPL): “Na koncu zmaga s tremi goli. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma v Ribnici. Prejšnji krog je Ribnica tu izgubila z Loko po lastnih napak ter z igralcem več. Dobro smo se pripravili in na koncu zaslužena zmaga s tremi goli razlike. Drugi polčas se je domačin približal, v prvem delu pe je celo narekoval ritem. Dvomim, da bo še kdo odnesel točke iz te dvorane.”

Igralec tekme: Aleks Vlah (RK CPL).

More in Članska ekipa (95 of 409 articles)