RD RIKO RIBNICA – RK JERUZALEM ORMOŽ 34:27 (17:13)

Liga NLB, 3.krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 25.9.2021, ob 19:00, sodnika Smolko Mitja, Knez Mitja, gledalcev 150:

RD RIKO RIBNICA – RK JERUZALEM ORMOŽ 34:27 (17:13).


RD Riko Ribnica
: Glavan (1 obramba), Meštrić (12 obramb), Klarič (3 obrambe), Levstek, Šolaja 1, Bogdanović 4, Žagar 3, Ljevar 3, Ranisavljević, Miličevič 7, Nosan 1, Cimerman 1, Simić 1, Pucelj 7 (4), Nosan 2, Buneta 4 (2);
RK Jeruzalem Ormož: Skledar (5 obramb), Balent (4 obrambe), Mlač-Černe 2, Bogadi 1, Čudič 2 (1), Voljč 3, Fergola, Hebar, Hebar 7, Šulek 2, Pandev, Kosi 5, Krabonja, Ćirović 4, Škrinjar 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 6 (6), RK Jeruzalem Ormož 3 (1);
Izključitve: RD Riko Ribnica 16 minut, RK Jeruzalem Ormož 12 minut;
Rdeči kartoni: -.


Nova prepričljiva zmaga in popoln izkupiček po treh krogih.

Tekmo smo odlično odprli ter na krilih razpoloženih Meštrića in Puclja hitro povedli z rezultatom 2:0. Gostje so dobro odgovorili ter po dveh golih Martina Hebarja znižali na 3:2. V naslednjih minutah nam je z izjemno obrambo uspelo napraviti delni izid 3:0 ter uiti na prednost 6:2, kar je gostujočega trenerja Praprotnika prisililo v prvo minuto odmora na tekmi. Po njej so gostje zaigrali bolje ter se v 13. minuti po golu Kosija približali na 7:4. A naših fantov tudi to ni ustavilo, saj smo po golu Žagarja v 17. minuti povedli z rezultatom 11:6 ter tako izenačili našo najvišjo prednost na tekmi. A ekipi sta se konstantno izmenjavali v serijah. Prleki se tako niso predali ter se ponovno približali na 12:9. Nato pa je našim fantom zopet uspelo stopiti na plin v zaključku polčasa ter na polčas oditi s prednostjo 17:13.

Drugi polčas se je začel zelo izenačeno, saj smo spremljali igro gol za gol. To smo spremljali vse do 37. minute tekme, ko je pri rezultatu 19:15 Mark Klarič obranil sedemmetrovko Čudiču. Kot se je kasneje izkazalo, je bil to najbrž prelomni trenutek tekme, saj je naša prednost začela silovito naraščati. Tako smo po golu Miličevića v 42. minuti tekme povedli že z 24:16. Po novem golu Miličevića smo v 49. minuti tekme povedli že z visokih 29:19 in jasno je bilo, da zmaga ostaja doma. Tekmo smo mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 34:27.

Jan Pucelj, RD Riko Ribnica, je po tekmi dejal: “Ta teden smo se na Ormož pripravili zelo dobro, saj smo se zavedali, da smo jim še od pretekle sezoni ostali dolžni. Bili smo dejansko “napaljeni” in vse je funkcioniralo tako, kot je moralo. Malo smo sicer vmes padli, ampak nič ne de, še vedno je razlika dovolj visoka. Ne bomo se pritoževali, tri tekme, tri zmage. V Ljubljano gremo po zmago proti prav tako še neporaženemu Slovanu. Z novo zmago bi bil začetek sezone res super.”

Nik Ćirović, RK Jeruzalem Ormož, je dodal: “Ta teden smo se pripravljali na Ribnico, vendar se nam ni izšlo, saj je domačin v svoji dvorani zelo močan. Ribnica je bila zasluženo boljša. Prvi par točk bomo morali iskati drugje.
Moram dodati, da sem vesel, da sem se po skoraj petih letih ponovno vrnil v dvorano, v kateri sem naredil prve rokometne korake.”

Igralec tekme: Jan Pucelj, RD Riko Ribnica.

More in Članska ekipa (95 of 406 articles)