RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 25:30 (16:13)

Liga NLB, 2.krog,
Koper, Arena Bonifika, petek, 17.9.2021, ob 18:30, sodnika Drago Ocvirk, Miran Štrigl:

RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 25:30 (16:13).

RD KOPER: Jelovčan (2 obrambi), Logar (4 obrambe), Špruk 1, Žagar 4, Pavlović 4, Poklar 3, Konjevič, Makovec, Moljk 2, Vujović, Smolnik 2 (2), Muminović, Sanabor, Makuc 7 (1), Kete, Breznikar 2;
RD RIKO RIBNICA: Glavan, Meštrić (14 obramb), Klarič (1 obramba), Cimerman, Levstek, Šolaja 1, Bogdanović 5, Gorenc, Žagar 4, Ranisavljević, Miličevič 4, Nosan 2 (1), Simić 1, Pucelj 7 (3), Buneta 6 (1), Begić Zbačnik.

Sedemmetrovke: RD Koper 5 (3), RD Riko Ribnica 5 (5);
Izključitve: RD Koper 8 minut, RD Riko Ribnica 12 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekmo v dvorani Bonifika so bolje pričeli domačini, ki so preko razpoloženega Pavlovića hitro povedli z rezultatom 2:0 ter 4:2. Nato pa smo na krilih razpoloženega kapetana Puclja prišli do preobrata in vodstva 5:4. Primorci so se ponovno zbrali ter po golu Andraža Makuca v 10. minuti prišli do novega vodstva 6:5. Tudi druga tretjina prvega polčasa se je začela po primorskih željah, saj so nam s svojo globoko ter agresivno obrambo povzročali nemalo težav. Tako so po novem golu Makuca v 15. minuti povedli z do takrat najvišjo prednostjo na tekmi 9:6. Brezidejna igra je tako našega trenerja Beguša v 17. minuti prisilila v minuto odmora. Po odmoru smo v napadu na krilih novinca Bunete začeli prihajati do zadetkov, a je še naprej obramba preveč puščala. Ker se je v napadu malo ustavilo tudi Koprčanom, je pri rezultatu 12:9 po minuti odmora posegel tudi domači trener Uroš Rapotec. Tudi po njej smo spremljali igro gol za gol, saj je domača prednost vseskozi znašala okoli treh zadetkov prednosti na kar so domačini v 27. minuti prišli do nove najvišje prednosti na tekmi 16:11. Po izključitvi Pavlovića smo na hitro uspeli zaostanek do polčasa znižati na 16:13.

Drugi polčas smo otvorili precej bolje kot prvega ter domačine v 37. minuti po golu Bogdanovića ujeli na 17:17, kar je domačega trenerja prisililo v minuto odmora. Po novi izjemni borbeni akciji Bogdanovića smo prišli do sedemmetrovke, ki jo je v zadetek pretvoril Pucelj in nas v 40. minuti po dolgem času popeljal v vodstvo 17:18. Ko se je razbranil še Meštrić, je prednost začela naraščati. Po novem golu Puclja v 43. minuti smo povedli z 18:20. Prednost je nato vseskozi znašala nekje okoli dveh zadetkov. Zopet je narastla v 50. minuti, ko je za 21:24 ponovno zadel novinec Buneta. Sledila je izključitev Milićevića in Koper je začutil priložnost. Ob igralcu več so imeli na razpolago sedemmetrovko, a se je z obrambo izkazal Mark Klarič. Morda je bila to celo prelomna obramba, saj v času izključitve zadetka nismo prejeli, še več, zadeli smo za novo najvišjo prednost na tekmi 21:25. Tekmo smo nato mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 25:30.

Uroš Rapotec, trener RD Koper: “Vedli smo kakšna tekma nas čaka. Mislim, da smo prvi polčas odigrali zelo dobro, tako v obrambi, kot v napadu. V drugem polčasu se je to obrnilo. Gostje so zamenjali obrambo. Njihov vratar je začel braniti in mi nismo mogli doseč gola in mislim, da je zasluženo Ribnica zmagala.”

Robert Beguš, trener RD Riko Ribnica: “Ja glede na to, da smo v prvem polčasu še močno zaostajali in potem zmagali za pet – mislim, da je zmaga več kot zaslužena. V drugem polčasu smo stisnili v obrambi in igrali zrelo v napadu in še enkrat, mislim, da je današnja zmaga zaslužena.”

Igralec tekme: Sandro Meštrić, RD Riko Ribnica.

V naslednjem krogu v domači dvorani gostimo RK Jeruzalem Ormož.