RD RIKO RIBNICA – RD HERZ ŠMARTNO 37:28 (17:13)

Liga NLB, 1. krog, sezona 2021/22,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 11.9.2021, ob 19:00, sodnika Marko Pirc, Matjaž Pirc, gledalcev 80:

RD RIKO RIBNICA – RD HERZ ŠMARTNO 37:28 (17:13).

 

RD RIKO RIBNICA: Glavan, Meštrić (15 obramb), Klarič (3 obrambe), Begić Zbačnik, Šolaja, Bogdanović 2, Gorenc 1, Žagar 11 (2), Ranisavljević 1, Miličevič 9, Nosan 2, Cimerman 1, Đekić, Simić 2, Pucelj 7 (3), Nosan 1;
RD HERZ ŠMARTNO: Sadar (2 obrambi), Muratovič (5 obramb), Kukovica (3 obrambe), Žižek, Ribarič, Škrabanja 3, Cirar 1, Justin 3, Rozina 7, Ostrež, Žižek, Jerina 5, Močnik, Avsec 2, Bučar, Grum 7.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (5), RD Herz Šmartno 1 (0);
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, RD Herz Šmartno 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

Prvo tekmo sezone smo odlično odprli ter hitro povedli z rezultatom 2:0. Po nekaj začetnega otipavanja so bolje zaigrali tudi gostje. Na začetku tekme je bil zelo razpoložen Žan Žagar, ki jo rezultata 5:2 zadel kar trikrat. Prednost je na to kar nekaj časa znašala okoli 3 zadetkov, v naši vratih pa je blestel Sandro Meštrić, ki je do 14. minute nanizal kar 7 obramb. Po tretjem golu Milićevića smo v 15. minuti tekme povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 8:4. A gostje se niso predali, saj so se po golu razpoloženega Škrabanje, v 17. minuti tekme približali na 9:7. Naš odgovor je bil dober, saj smo hitro odgovorili ter povedli z rezultatom 11:7, kar je gostujočega trenerja Šmejca prisililo v prvi timeout. Takoj po tej smo po novem golu Puclja povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 12:7. Gostje so se ponovno dobro pobrali ter se v 25. minuti približali na 14:11. Še naprej smo spremljali hitro igro z veliko zadetki, tako da smo na odmor odšli s prednostjo 17:13.
Drugi polčas je potekal zelo podobno kot prvi. Prednost se je vseskozi gibala okoli štirih, petih zadetkov prednosti, še vedno pa so bili razpoloženi Meštrić, Milićević ter Žagar. Po šestem golu Milićevića smo v 38. minuti povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 23:17. Ta se je v 40. minuti povečala na 24:17 kar je gostujočega trenerja Šmejca prisililo v drugi minuto odmora na tekmi. Po tej so gostje zaigrali bistveno bolje ter se v 43. minuti po golu Jerine približali na 25:21. Prednost se nato na krilih razpoloženega Žagarja do konca ni več stopila ter se iz minute v minuto večala. Končno rezultat tekme 37:28.

Uroš Milićević, RD Riko Ribnica: “Za nami je prva tekma v sezoni. Priigrali smo si zmago proti neugodnemu tekmecu iz Šmartnega, ki igra hiter rokomet. Igra v napadu je bila dobra, v obrambi pa smo mogoče dobili kakšen zadetek preveč, ampak to bomo skušali do tekme s Koprom popraviti. Odlično pa je bilo zopet videti gledalce v domači dvorani, ki so bili naš osmi igralec in nam pomagali osvojiti dve točki.”
Janez Grum, RD Herz Šmartno: “Za prvo tekmo v prvi ligi smo se kar dobro borili. Glede na to, da je Ribnica čvrsta ekipa, smo vedeli, da bo to težka tekma. Prvi polčas je bila tekma gol za gol, ampak Ribnica ima svojo moč. Borba je bila dobra, so bile določene napake, zapravljeni zicerji, slaba realizacija. Na koncu nam je malo zmanjkalo, da bi se dlje obdržali v tekmi. Ampak Ribnica je dovolj dobra, dar je v zaključku tekme prišla do zaslužene zmage.”

Igralec tekme: Uroš Milićević, RD Riko Ribnica.”

More in Članska ekipa (100 of 409 articles)