Beguš znova v Ribnici

Ljubiteljem ribniškega rokometa z velikim veseljem sporočamo, da se na našo trenersko klop vrača tvorec največjih ribniških uspehov v samostojni Sloveniji Robert Beguš, ki je v štirih letih delovanja v našem društvu pustil velik pečat.

Robert je prišel v Ribnico v sezoni 2013/14 in že v svoji krsti sezoni člansko ekipo prvič popeljal v končnico za prvaka in na koncu na izjemno 4. mesto. Sledilo je 5. mesto v sezoni 2014/15 in za tem izjemna sezona 2015/16, ki je prinesla dve bronasti medalji, tako v prvenstvu kakor tudi v pokalnem tekmovanju. V sezoni 2016/17 je Ribnica prvič zaigrala v evropskem pokalu EHF in se preko kvalifikacij uvrstila v skupinski del tekmovanja ter ribniški publiki pričarala izjemne trenutke, še posebej na domači tekmi proti Füchse-ju iz Berlina. Ekipa je v tej sezoni osvojila 4. mesto v pokalu Slovenije, po tem turnirju pa so se poti Roberta in Ribnice razšle. Sezono je do konca izpeljal pomočnik Damjan Škaper, Ribnica je ponovno osvojila bronasto medaljo, ki jo je prav gotov tlakoval Robert Beguš. V tej sezoni sta meteorski vzpon doživela dva domača igralca, Nik Henigman in Jan Grebenc, ki sta se januarja 2017 vrnila iz svetovnega prvenstva v Franciji z bronasto medaljo.

Robert Beguš je svojo pot nadaljeval v Škofji Loki, ki jo po štirih letih uspešnega dela zapušča in se vrača tja, kjer je začel svojo trenersko pot v moškem rokometu.

V izjavi za našo spletno stran je povedal: »Rekel bom, da sem zadovoljen s tem, da me je predsednik Obrstar poklical, da se spet vrnem nazaj v Ribnico, kraj, kjer sem vsaj v moškem rokometu dosegal največje uspehe, kraj, ki ima izredno bogato rokometno tradicijo, okolje, ki živi s tem športom in pa predvsem navijače, ki so res eni boljših v Sloveniji. Zavedam se, da vsaj pet igralcev odhaja in jih bo potrebno ustrezno nadomestiti. V tistem mojem prvem obdobju so bili nekateri mlajši igralci že bolj zreli, kot npr. Henigman, Grebenc, B. Nosan, sedaj pa imamo kakih osem fantov, ki so malo mlajši, ampak zelo računamo na njih, mogoče v tem trenutku še ne, ker se je z 18 let starimi fanti težko boriti za Evropo, ampak ponavljam, da zelo računamo na njih in ne glede na to, kakšna bo ekipa, jih bomo počasi vključevali v moštvo in mislim, da se za prihodnost ribniškega rokometa, kar se tiče domačih igralcev, ni bati. Deloval bom v smeri, da se ribniški rokomet vrne tja, kjer mu je po mojem mnenju mesto, torej v vrh slovenskega rokometa.«

More in Članska ekipa (15 of 323 articles)