RD LL G. SLOVAN – RD RIKO RIBNICA 28:25 (17:13)

Liga NLB, 25. krog,
Ljubljana, Športni park Kodeljevo, petek, 21.5.2021, ob 18:30, Žan Pukšič, Miha Satler:

RD LL GROSIST SLOVAN – RD RIKO RIBNCA 28:25 (17:13).


Tekma na Kodeljevem se je začela zelo izenačeno, saj je bil rezultat do 10. minute vseskozi izenačen, nato pa je po zapravljeni 7-metrovki Setnikarja, Tim Topolovec v napadu zadel za vodstvo Slovana 7:5. Našim fantom je v uvodu tekme ogromno skrbi povzročal razpoloženi vratar Gošić ter Kotar v napadu. Tako je bil Gregor Cvijić v 16. minuti, pri rezultatu 9:6 prisiljen vzeti prvo minuto odmora na tekmi. Ta je naše fante nekoliko pomirila in po golih obeh levičarjev Žagarja ter Ranisavljevića, smo ujeli priključek 9:8. A kaj, ko je še naprej blestel Gosić. Na njegovih krilih so Ljubljančani naredili delni izid 5:1 ter po golu sijajnega Kotarja, v 23. minuti povedli z rezultatom 14:9. Do konca polčasa se rezultat ni bistveno spremenil, saj naši fantje niso našli recepta za odličnega Trebanjca v vrstah Slovana, ki nam je že do odmora nasul 7 zadetkov. Polčas 17:13.
Pred nadaljevanjem smo vedeli, da nas čaka zelo težka naloga. In prva polovica drugega polčasa ni obetala prav nič dobrega, saj so nas domačini vseskozi držali na razliki štirih, petih zadetkov. Po golu Sankoviča v 43. minuti, so povedli celo s šestimi zadetki prednosti, najvišjo prednostjo na tekmi. Zdelo se je, da se naša barka počasi potaplja. A nato, nam je na hitro uspelo narediti serijo 3:0 in domači trener Repina je naš nalet moral prekiniti z minuto odmora. Rezultat na semaforju je namreč 13 minut pred koncem znašal 22:19. Sledila je izenačena končnica v kateri smo se dvakrat uspeli približati na dva zadetka zaostanka, a nam kaj več od tega ni uspelo. Končni rezultat tekme 28:25.

Ribniško levo krilo Jan Pucelj je po tekmi povedal: “Čestital bi Slovanu. Borbeno igro, ki si jo želimo prikazati mi, so prikazali oni. Nismo imeli odgovora na to. v drugem polčasu smo sicer dvignili nivo igre, kar pa je bilo premalo. Še enkrat čestitke Slovanu. V zadnjo tekmo gremo poizkusiti zmagati in proti novim zmagam v naslednji sezoni.”

Miha Kotar, domači rokometaš pa dodal: “Čestitke mojim soigralcem za borbeno in požrtvovalno igro. Kljub temu, da je naša ekipa precej zdesetkana, smo od prve minute zaigrali čvrsto v obrambi. Žoga nam je v napadu lepo tekla, nismo ostali v prekrških, posledično smo zadeli nekaj lahkih zadetkov in na polčas odšli s +4. Vedeli smo, da bodo v 2. polčasu Ribničani dvignili nivo svoje igre. Zdržali smo odpor in zasluženo zmagali.”

Igralce tekme: Miha Kotar, RD LL Grosist Slovan.

More in Članska ekipa (103 of 409 articles)