RD RIKO RIBNICA – MRK LJUBLJANA 30:32 (13:16)

Liga NLB, 24. krog:
Ribnica, svorana ŠCR, sobota, 15.5.2021, ob 18:00, sodnika Rok Škvarč, Jože Humek:

RD RIKO RIBNICA – MRK LJUBLJANA 30:32 (13:16).


RD Riko Ribnica
: Bojić (3 obrambe), Glavan (4 obrambe), Strmljan 7, Horvat 2, Šolaja, Žagar, Knavs 5 (2), Ranisavljević, Miličević, Pahulje 1, Nosan B. 2, Cimerman, Pucelj 2 (1), Nosan M., Setnikar 10 (4), Atanasov 1;
MRK Ljubljana: Grudnik (9 obramb), Zorn (2 obrambi), Pikovnik, Lukman 5, Jaklič, Pintar 5, Arih 2, Stopar 2, Makivić, Žabjek, Šiško 5, Erak 6, Brulec, Kolmančič, Leskovar, Tomšič 7.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 8 (6), MRK Ljubljana 7 (5);
Izključitve: RD Riko Ribnica 18 minut, MRK Ljubljana  8 minut;
Rdeči kartoni: Mitja Nosan 18.min., Domen Pahulje 59.min. (oba RD Riko Ribnica).

Tekmo smo zelo slabo odprli, saj so gostje že po šestih minutah tekme vodili z rezultatom 1:5. Preko Tilna Strmljana in njegovih dveh zaporednih zadetkih smo se v 8. minuti tekme, nato uspeli nekoliko približati na 3:5. A kdor je mislil, da je bil slab samo začetek se je močno zmotil, saj je v naslednjih minutah svoja vrata povsem zaklenil Tilen Grudnik, kar so Ljubljančani znali izkoristiti ter v 14. minuti tekme ušli na 3:9. V razmaku dveh minut se nam je po kar treh hitrih zadetkih Roka Setnikarja, v 17. minuti uspelo približati na 6:9. Napad zatem pa je direkten rdeči karton prejel Mitja Nosan in do konca polčasa se nismo uspeli bolj približati, saj je prednost gostov vseskozi znašala okoli treh zadetkov. Polčas 13:16.
Tudi drugi polčas se je začel podobno slabo kot prvi, saj so ga gostje otvorili z delnim izidom 1:3 ter v 34. minuti povedli z rezultatom 14:19. To je naše fante očitno malo predramilo, saj smo po seriji 3:0 v našo korist, v 37. minuti ujeli priključek 17:19. Sledila je dvominutna izključitev Puclja, ki so jo gostje dobro izkoristili ter zopet ušli na štiri zadetke prednosti, in sicer 18:22. Ekipi sta se še vedno kar naprej izmenjavali v delnih izidih, tako da kaj več kot to, da se približamo na dva zadetka zaostanka nam ni uspelo. Ko je Erak v 50. minuti zadel za vodstvo 24:29, se je počasi že vedelo, da bomo doživeli zelo boleč domači poraz. Do konca tekme nam je uspelo le malo znižati razliko. Končni rezultat tekme 30:32.

Jan Pucelj, kapetan domače ekipe: “Ne vem, kaj naj povem po taki tekmi.  Katastrofa od katastrofe. Vedeli smo, da prihajajo po točke, ker se jim gre za obstanek. Mi tudi želimo mesto višje, vendar se je na igrišču pokazalo vse kaj drugega. Oni so se borili, mi prvi polčas katastrofa, drugi malo boljše, a še vedno slabo. Imamo še dve tekmi, ki jih moramo odgarati do konca, potem pa bo, kar bo.”

Bojan Čotar, trener gostov: “Iskrene čestitke fantom, ki so glede na zadnje tekme, danes odigrali brez tistih 10, 15 črnih minut, ki so nas na preteklih tekmah stale kakšne točke več. Mislim, da smo popolnoma zasluženo zmagali, Celo tekmo smo bili v vodstvu in kljub manjši nervozi na koncu smo prišli do zaslužene zmage. Upam, da bodo fantje v takem ritmu kot danes, nadaljevali tudi naslednje tekme.”

Igralec tekme: Pintar Blaž, MRK Ljubljana.

 

More in Članska ekipa (104 of 409 articles)