RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 30:29 (15:16)

Liga NLB, 21. krog,
Velenje, Rdeča dvorana, sreda, 31.3.2021, ob 18:15:

RK GORENJE VELENJE – RD RIKO RIBNICA 30:29 (15:16).

V derbiju 21. kroga Lige NLB smo se odpravili v Velenje in kljub težavam s poškodbami potihem upali na presenečenje. Po golu Verdinka so prvi na tekmi povedli domači, a smo hitro preobrnili rezultat ter po golu Strmljana prvič na tekmi povedli v tretji minuti. Do petnajste minute, si ob obeh razpoloženih vratarjih, ni nobena ekipa priigrala večje prednosti od enega zadetka. Na to pa nam je v 16. minuti po dveh zaporednih zadetkih Uroša Knavsa prvič na tekmi uspelo povesti z dvema zadetkoma prednosti 9:11. Ose so naš napad hitro uspele nevtralizirati, tako da smo do samega konca prvega polčasa spremljali izenačeno tekmo. Kljub vsemu smo bili v zaključku nekoliko boljši ter na odmor odšli s prednostjo zadetka 15:16.
Drugi polčas smo odprli sijajno, saj smo po golu Miličevića v 35. minuti povedli celo s tremi zadetki prednosti 16:19. Tudi naslednjih nekaj minut smo vseskozi vodili vsaj z dvema zadetkoma prednosti in počasi smo vsi začeli razmišljati o presenečenju. Domačim je prvič uspelo izenačiti šele v 49. minuti po golu Tajnika, a je takoj v naslednjem napadu Pucelj izkoristil sedemmetrovko ter nas zopet popeljal v vodstvo. Nato pa je Mitja Nosan prejel izključitev za dve minuti in verjetno lahko ta trenutek označimo za prelomen, saj so domačini ob številčni premoči, po golu Verdineka v 53. minuti po dolgem času povedli. Spremljali smo zelo izenačeno končnico v kateri pa nam je razpoloženi Taletović preprečil, da bi se v Ribnico vrnili vsaj s točko, kar smo si glede na videno zagotovo zaslužili.
Končni rezultat 30:29.

Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja: “Za nami je naporna tekma, tako psihično kot tudi fizično. Izčrpali smo se, a mi je všeč, da smo se kot ekipa borili do zadnje sekunde, tudi po sodnikovem žvižgu. Vsekakor je Riko Ribnica zahteven tekmec. Dokazali smo, da smo zelo žilava ekipa, čeprav smo mladi. To je dobra napotnica za naprej.”

Gregor Cvijič, trener Riko Ribnice: “To je bil pravi derbi. Menim, da smo imeli pravi odnos in da smo se zares borili. Žal nismo bili dovolj zbrani v ključnih trenutkih igre, vratar Velenjčanov pa je tudi dobro branil. Ta predstava kaže pot za naprej.”

More in Članska ekipa (108 of 410 articles)