RD RIKO RIBNICA – RK CELJE P.L. 25:28 (11:17)

Liga NLB, 20.krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 20.3.2021, ob 16:45, sodnika Aljoša Žibert, Miran Teršek:

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 25:28 (11:17).


RD Riko Ribnica
: Bojić (12 obramb), Glavan, Klarič, Strmljan 1, Horvat, Šolaja, Eskeričić 4, Žagar 2, Knavs, Ranisavljević 2, Miličević 3, Pahulje, Pucelj 1, Nosan B. 1, Cimerman 1, Nosan M. 4, Setnikar 6 (2);
RK Celje Pivovarna Laško: Strašek, Vujovič (11 obramb), Gaberšek, Cvetko, Mazej 3, Dragašević 2, Razgor 2, Marguč 1, Šarac 4, Grošelj 1, Poteko 4, Čepić, Horžen, Mlakar 4, Leban 2, Novak 5 (4), Načinović.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (2), RK Celje P.L. 4 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, RK Celje P.L. 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

Obe ekipi sta tekmo začeli nekoliko nervozno, saj sta oba prva zadetka padla šele v 4. minuti tekme. Po golu Tilna Strmljana, smo v 6. minuti prvič na tekmi povedli z rezultatom 3:2. Celjanom je uspelo preobrniti rezultat v svojo korist ter v 14. minuti prvič povesti z dvema zadetkoma razlike 5:7. Naš odgovor je bil sijajen, saj nam je po golu Setnikarja v 18. minuti uspelo izenačiti na 8:8. Celjanom je zopet uspelo zaigrati bolje ter hitro povesti z rezultatom 8:10, na kar je naš trener Gregor Cvijić posegel po minuti odmora. Po njej ni bilo bistveno bolje, saj je razlika ostajala vseskozi nekje 2 zadetka, kar je prisililo v minuto odmora tudi gostujočega trenerja Tomaža Ocvirka. Po njej so Celjani zaigrali precej bolje ter do polčasa ušli na 11:17.
Drugi polčas se je začel precej izenačeno, saj so gostje vseskozi držali prednost okoli šestih zadetkov prednosti. Kljub poškodbam Strmljana in Cimermana smo imeli v 45. minuti napad, da se približamo na 4 zadetke zaostanka, a se je izkazal razpoloženi Vujović. To pa nam je uspelo po golu Miličevića v 52. minuti. Na krilih razpoloženega Bojića, smo se v 55. minuti približali celo na tri zadetke zaostanka 22:25. A so gostje kasneje tekmo mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 25:28.

Mitja Nosan, RD Riko Ribnica: “Mislim, da smo danes pokazali eno boljših predstav v sezoni. Nasprotnik je bil žal ravno Celje in na koncu se nam ni izšlo. Zmanjkalo nam je malo, predvsem zaradi poškodb in krajše klopi. Če bomo tako nadaljevali, menim, da se še vedno lahko uvrstimo na 4. mesto.”
Žiga Mlakar, RK Celje P. L.: “Mislim, da smo tekmo odprli malo medlo, a nam je nato v zaključku prvega polčasa le uspelo narediti razliko, ki smo jo potem držali do zadnjih 10 minut. Ekipa Ribnice ni popustila in se vrnila v tekmo. Vedeli smo, da bo tekma težka, a smo v zaključku s pomočjo izkušenj tekmo mirno pripeljali do konca in odnesli obe točki v Celje”

Igralec tekme: Žiga Mlakar, RK Celje P. L.

More in Članska ekipa (108 of 409 articles)