MRK KRKA – RD RIKO RIBNICA 25:25 (11:12)

Liga NLB, 19.krog,
Novo mesto, športna dvorana Marof, nedelja, 7.3.2021, ob 17:00, sodnika Brstin Kavalar, Uroš Nahtigal

MRK KRKA – RD RIKO RIBNICA 25:25 (11:12).

MRK Krka
: Brajer (2 obrambi), Radović (11 obramb), Pavlin, Bevec, Je. Avsec 4, Majstorović 1, Lončar 7, Ja. Avsec, Nosan, Irman 1, Plut 2, Klemenčič 1, Rašo 2,  Kukman 6 (4), Windischer, Matko 1;
RD Riko Ribnica: Bojić (11 obramb), Strmljan 6, Horvat 4, Eskeričić, Gorenc, Đekić, Glavan, Žagar 1, Knavs 4, Ranisavljević 5, Miličevič 1, B. Nosan 1, Cimerman, Pucelj 1, M. Nosan 1, Setnikar 1.

Sedemmetrovke: MRK Krka 5 (4), RD Riko Ribnica 3 (0);
Izključitve: MRK Krka 2 minuti, RD Riko Ribnica 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

V prestolnico Dolenjske smo se kljub porazu na zadnji tekmi v Kopru odpravili z boljšimi občutki, saj sta se po poškodbah vrnila Cimerman ter Ranisavljević. Tekmo smo slabo odprli, saj si je naš kapetan Jan Pucelj prislužil dvominutno kazen že v prvem napadu domačih. A to nas ni preveč teplo, saj je bil v golu na začetku tekme zelo razpoložen Nebojša Bojić. Tako smo v 5. minuti po golu Gašperja Horvata prvič povedli z rezultatom 1:2. Prav Horvat pa je bil na to hitro izključen za dve minuti, a zopet domačim kaj več kot izenačiti ni uspelo. Na krilih povratnika po poškodbi Stefana Ranisavljevića, smo Dolenjcem pokazali zobe z delnim izidom 4:0 v našo korist. Kmalu za tem je domači trener Mirko Skoko segel po minuti odmora, po kateri so njegovi varovanci zaigrali precej bolje ter na krilih prebujenega Radovića v golu, v 20. minuti ujeli priključek, ko so znižali na 8:9. Ponovno smo odgovorili dobro ter na krilih razpoloženega Strmljana ušli na 9:12, a nato po nekaj slabo odigranih napadih dopustili domačinom, da se zopet približajo na 11:12, kar je v 27. minuti tekme prisililo Gregorja Cvjića v minuto odmora. Rezultat se do konca polčasa na to ni več spremenil.

Drugi polčas so domačini odprli z zadetkom ter izenačili prvič po 7. minuti in rezultatu 2:2. Kot že nekajkrat na tekmi smo tudi tokrat dobro odgovorili ter po golu Setnikarja ušli na 12:14. Zatem smo kar nekaj časa spremljali igro gol za gol, zato je bila razlika vseskozi nekje okoli dveh zadetkov. Po golih razpoloženih Horvata ter Strmljana smo v 45. minuti povedli z rezultatom 17:21 in počasi se je zdelo, da smo tekmeca “zlomili”. Še v 53. minuti smo po golu Knavsa vodili s štirimi zadetki razlike, na to pa je sledila čista tema v napadu ter obrambi, kar so domačini znali izkoristiti ter po golu Raša nekaj sekund pred koncem prišli do zelo pomembne točke. Končni rezultat tekme 25:25.

Luka Radović, vratar Krke: “To je za nas zelo velika točka. Čestitam ekipi Rika Ribnice za pošteno in korektno igro. Imeli smo vzpone in padce, na koncu pa se je pokazal tisti naš pravi karakter in naša borbenost. Prepričan sem, da je ta točka povsem zaslužena, saj nam daje dodatno motivacijo za naslednje tekme, ki prihajajo. Vem, da igramo dobro, dobro tudi treniramo in želim si, da v nadaljevanju osvojimo več točk.”

Uroš Knavs, rokometaš Rika Ribnice: “Vedeli smo, kam prihajamo, saj Krka v zadnjem času dviguje svojo formo. Po dobrem začetku smo padli v neko črno luknjo in se nikakor nismo mogli pobrati. Na koncu pa so imeli Novomeščani več sreče in tako smo si razdelili točki.”

Igralec tekme: Luka Radović (MRK Krka)

Foto: MRK Krka