RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 34:32 (16:17)

Liga NLB, 18. krog,
Koper, Arena Bonifika, sobota, 27.22021, ob 18:00, sodnika Boštjan Žitnik, Domini Majer:

RD KOPER – RD RIKO RIBNICA 34:32 (16:17).


RD Koper:
Jelovčan (13 obramb), Logar, Furlan, Ganz, Slatinšek Jovičić 7 (1), Dolenc, Žagar 4, Pavlović 1, Poklar 10 (3), Konjević, Moljk, Smolnik, Muminović, Sanabor, Marić 1, Makuc, Kete 5, Breznikar 6; 
RD Riko Ribnica: Bojić (3 obrambe), Glavan, Strmljan 3, Horvat 1, Šolaja, Gorenc, Đekić, Žagar 8, Knavs 4, (1), Miličevič 3, Pahulje, B. Nosan, Pucelj 9 (2), M. Nosan 2, Setnikar 2.

Sedemmetrovke: RD Koper 4 (4), RD Riko Ribnica 5 (3);
Izključitve: RD Koper 8 minut, RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči kartoni: -.

V Areno Bonifika smo prišli močno oslabljeni, saj so zaradi poškodb manjkali Cimerman, Atanasov, Ranisavljević, Eskeričić ter Klarič. Kljub vsem težav ter močno premešani zasedbi so fantje tekmo dobro odprli ter prvi povedli. Domačini so prvič na tekmi povedli v 5. minuti po golu Poklarja ter takoj v naslednjem napadu po golu Jovičića prvič na tekmi povedli tudi z dvema zadetkoma prednosti 4:2. Naši fantje so se hitro zbrali ter ob kombinaciji dobre obrambe in razpoloženega Bojića, z delnim rezultatom 5:1, najprej ujeli ter nato še prehiteli Primorce. Rezultat na semaforju je v 12. minuti tekme kazal 5:7. S podobno serijo so odgovorili tudi domačini, ki so po delnem izidu 4:1 v 15. minuti po golu Keteja povedli z rezultatom 9:8. Naslednjih nekaj minut smo spremljali igro “gol za gol”, ki jo je pri rezultatu 12:10 v 21. minuti prekinil Goran Cvijić z minuto odmora. Kmalu po njej so domačini na krilih razpoloženega Poklarja povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 14:11. A naši fantje se niso predali ter prikazali izjemen zaključek polčasa ter na odmor odšli s prednostjo 16:17.

Drugi polčas smo začeli podobno kot zaključili prvega ter po golu razpoloženega Puclja, polčas otvorili z zadetkom. Domačini so prvič ponovno uspeli izenačiti v 34. minuti po golu vročega Poklarja. A nikakor ni so uspeli povesti, saj smo bili vseskozi uspešni v napadu. Na to pa je morda sledil celo prelomni trenutek tekme. Naš Uroš Knavs je pri rezultatu 24:24 v 43. minuti tekme, izvajal sedemmetrovko za vodstvo, a se je z obrambo izkazal Jelovčan. Ta obramba je domačinom očitno dala krila, saj so hitro povedli z dvema zadetkoma prednosti. Te prednosti nikakor nismo uspeli izničiti, celo več. Po golu Žagarja v 52. minuti so Primorci izenačili najvišjo prednost na tekmi +3 pri rezultatu 30:27. Varovanci Gregorja Cvijića so ponovno izjemno odgovorili ter z delnim izidom 3:0, po golu Mitje Nosana v 55. minuti, izenačili na 30:30. Za kaj več je najbrž zmanjkalo moči, saj so gostje na krilih razpoloženega Jelovčana v vratih tekmo v zaključku prelomili v svojo korist ter slavili z rezultatom 34:32.

Uroš Rapotec, trener Kopra je po tekmi dejal: “Pomembno je, da se fantje trudijo in pustijo na terenu maksimum. Vesel sem, da držimo ta niz in gremo optimistično dalje. Črta se potegne na koncu, saj vemo, da je sezona nepredvidljiva z vsemi zdravstvenimi težavami.”

Damjan Škaper, pomočnik trenerja RD Rika Ribnice: “Za nami je težka tekma, to smo tudi pričakovali. Prišli smo zdesetkani, a borili smo se 60 minut. Žal se na koncu ni izšlo v našo prid. Prihodnjo nedeljo nas čaka nova tekma.”

Igralec tekme: Rok Jelovčan, RD Koper.

Foto: RK Koper.

More in Članska ekipa (110 of 409 articles)