RD RIKO RIBNICA – RK JERUZALEM ORMOŽ 36:32 (21:15)

Liga NLB, 17. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, petek, 19.2.20212, ob 18:30, sodnika Aljoša Žibert, Miran Teršek:

RD RIKO RIBNICA – RK JERUZALEM ORMOŽ 36:32 (21:15).

RD Riko Ribnica: Bojić, Glavan (1 obramba), Klarič (10 obramb), Strmljan 4, Horvat 4, Petek, Eskeričić 6, Žagar 7, Knavs 3, Miličević 2, Pahulje 3, B. Nosan, Pucelj 3 (1), M. Nosan 1, Setnikar 1, Atanasov 2;
RK Jeruzalem Ormož: Balent, Skledar, Bogadi 4, Šoštarič 2, Čudič 10 (7), Žuran 7, Gebar 3, Šulek 2, Niedorfer, Kosi, Karabonja, Mesarić 2, Škrinjar 2.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 1 (1), RK Jeruzalem Ormož 7 (7);
Izključitve: RD Riko Ribnica 14 minut, RK Jeruzalem Ormož 4 minute;
Rdeči kartoni: Blaž Nosan (3 x 2 min.), RD Riko Ribnica.

Obe ekipi sta v tekmo vstopili s slabima popotnicama po visokih gostujočih porazih. A vse je izgledalo, da naših fantov to ni preveč vrglo iz tira, saj so tekmo odlično odprli s hitrim vodstvom 3:0. V četrti minuti je po golu Žurana do prvega gola uspelo priti tudi gostom. Sledila sta dva zaporedna zadetka Kristiana Eskeričića ter posledično hitra minuta odmora gostujočega trenerja Saše Praprotnika že v 5. minuti tekme. Njegovi varovanci so se nato malo prebudili ter strnili obrambne vrste ter po golu Škrinjarja v 11. minuti tekme znižali rezultat na 9:7, zato je z minuto odmora reagiral tudi naš trener Gregor Cvijić. Po tej, so naši fantje zaigrali, verjetno, najboljši rokomet v letošnji sezoni ter na krilih razpoloženega Klariča in hitrih protinapadih Žagarja iz minute v minuto višali svojo prednost. Tako je rezultat na semaforju v 29. minuti kazal 21:13 v našo korist. V samem finišu polčasa smo storili nekaj napak ter gostom omogočili, da se malo približajo 21:15.
Po odličnem prvem polčasu, se je zdelo, da je tekma že odločena in da jo moramo le še mirno pripeljati do konca. A gostje so imeli drugačno računico. Drugi polčas se je začel s precej boljšo obrambo na obeh straneh in igro “gol za gol” tako, da smo vseskozi držali prednost okrog petih zadetkov. Po golu Bojana Čudiča v 38. minuti in rezultatu 24:20 pa se je pričel juriš gostov, ki so po novem golu Bojana Čudiča v 44. minuti za 26:25 ujeli priključek. Izkazalo se je, da je bil to limit gostov na včerajšnji tekmi, saj je sledila dvominutna izključitev Roka Žurana po kateri je našim fantom uspel delni izid 6:1 in vodstvo 32:26 v 51. minuti. Tekmo smo nato mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 36:32.

Izjava domačega rokometaša Žana žagarja po koncu tekme: “Uvod v tekmo je bil dober, potem pa smo z napakami dovolili gostom, da so nas ujeli. Proti koncu smo se vendarle zbrali in tekmo uspešno pripeljali do konca. Zmaga je sicer ostala doma, vendar bi morali zmagati z višjo razliko. Upamo, da bomo v sredo v Slovenj Gradcu odigrali bolje.”

David Bogadi, RK Jeruzalem Ormož: “Tekmo smo začeli zelo slabo, domačini so hitro povedli za 4 zadetke, potem smo jih nekako ujeli, ampak je manjkala pika na i, da bi jih mogoče prehiteli. Danes žal ni šlo. V sredo je nova tekma in bomo takrat poskušali dobiti točke.”

Igralec tekme: Žan Žagar, RD Riko Ribnica.