RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 33:23 (17:14)

Liga NLB, 16. krog,
Trebnje, športna dvorana OŠ Trebnje, sobota, 13.2.2021, ob 18:00, sodnika Backović, Palačković:

RK TRIMO TREBNJE – RD RIKO RIBNICA 33:23 (17:14).

RK Trimo Trebnje Tomić (14 obramb), Brana, Rašo 2 (1), Višček, Didovič 3, Grojzdek, Radojković 4, Cingesar 3, Hamidović 3 (1), Sarak 4, Kotar 6, Potočnik 2, Udovič 1, Grbić, Cirar 4, Florjančič 1; 
RD Riko Ribnica: Klarič 1 (7 obramb), Bojić, Glavan, Strmljan 4, Horvat, Eskeričić 2, Žagar 1, Knavs 1, Miličevič 3, Ranisavljević 2, Pahulje, Blaž Nosan, Pucelj 4 (2), Mitja Nosan 1, Setnikar 2, Atanasov 2.

Sedemmetrovke: RK Trimo Trebnje 4 (3), RD Riko Ribnica 2 (2);
Izključitve: RK Trimo Trebnje 6 minute, RD Riko Ribnica 12 minut;
Rdeči kartoni: -.

Domačini so tekmo odlično otvorili tako v napadu kot v obrambi ter po prvih treh napadih povedli 3:0. V napadu se je nato odprlo tudi nam, a nikakor, podobno kot že celo sezono, ni delovala obramba. Prvič smo se uspeli obraniti v šesti minuti, ko je domačinom veselje preprečila vratnica, v napadu pa smo se po golu Jana Puclja približali na 5:3. Po dobri obrambi ter na krilih razpoloženega Marka Klariča smo v 12. minuti po golu Uroša Miličevića prvič izenačili na 6:6. Kljub manjšemu padcu v napadu, se zaradi izjemnega Klariča v vratih, domačinom ni uspelo odlepiti. Slabo so izkoristili tudi številčno premoč po kateri smo bili še vedno poravnani na 8:8. Za tem je sledil manjši padec v igri po katerem so gostje ušli na dva zadetka prednosti, 11:9. Sledila je minuta odmora našega trenerja Gregorja Cvjića. Takoj po njej so domačimi izenačili do takrat najvišjo prednost na tekmi +3, a je Pucelj s “hitrim centrom” presenetil domača obrambo. Ob koncu polčasa se nam je ponudila priložnost, ko so domači igrali brez vratarja, ki jo je naš vratar Mark Klarič izkoristil z zadetkom preko celega igrišča. Izid polčasa je nekaj sekund pred koncem postavil David Didovič in sicer 15:12.
Drugi polčas pa je bil pravo nasprotje prvega, saj so bili domačini boljši v vseh prvinah rokometne igre, razlika pa je rastla iz minute v minuto. Tako je rezultat v 45. minuti kazal že kar 25:18 za domačine. Do konca tekme je prednost samo še naraščala ter se ustavila pri 33:23.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje: “Za nami je pomembna zmaga. Fantje so pokazali, da lahko igrajo odličen tempo od prve do zadnje minute. Čestitke za borbo in karakter, ki so ga danes pokazali, zdaj pa vse misli usmerjamo proti gostovanju v Schaffhausnu in Mannheimu.”

Gregor Cvijič, trener RD Riko Ribnica: “Prvi polčas smo odigrali dobro in korektno. Potem pa smo se razpadli in Trimo je zasluženo zmagal. Veliko dela je še pred nami, zato gremo dalje.”

IGRALEC TEKME: Aleksandar Tomić (RK Trimo Trebnje).

Foto: RK Trimo Trebnje.

More in Članska ekipa (113 of 409 articles)