RD RIKO RIBNICA – MRD DOBOVA 39:35 (21:16)

Liga NLB, 15. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 6.202021, ob 18:00, sodnika Pukšič, Satler;

RD RIKO RIBNICA – MRD DOBOVA 39:35 (21:16).

 

RD Riko Ribnica: Bojić (3 obrambe), Glavan, Klarič (8 obramb), Strmljan 6, Horvat 4, Eskeričić 1, Žagar 2, Knavs 8 (2), Ranisavljević 3, Miličević 3, Pahulje, Gorenc, Pucelj 7 (3), M. Nosan, Setnikar 4, Atanasov 1;
MRD Dobova: Leben (3 obrambe), Blaževič (8 obramb), Bradeško 1, Abramović 1, Dragan 1, Seferović 11 (5), Jezernik 7 (2), Kovačec 1 (1), Košir 2, Mlakar, Ferenčak, Šešić 2, Glaser 2, Bošnjak, Sintič 4, Štrakl 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 6 (5), MRD Dobova 11 (8);
Izključitve: RD Riko Ribnica 12 minut, MRD Dobova 4 minute;
Rdeči kartoni: -.

Po svetovnem prvenstvu, na katerem je slovenska reprezentanca osvojila 9. mesto, se je s 15. krogom nadaljevalo domače prvenstvo v Ligi NLB. Ribničani smo v tekmi z velikim številom zadetkov zanesljivo premagali gostujoče rokometaše iz Dobove in ohranili položaj v zgornji polovici prvenstvene lestvice.

Tekmo smo sijajno odprli ter po dobrih obrambi in uspešnih protinapadih, na krilih razpoloženega Puclja, v 9. minuti povedli že z 7:2. Sledila je minuta odmora gostujočega trenerja, po kateri so gostje le uspeli vzpostaviti ravnotežje in razlika ni več tako hitro naraščala. V 19. minuti je bila ta še +6 (13:7), vendar se gostje niso predali ter po nekaj naših napakah v 20. minuti znižali rezultat na 13:9, kar je domačega trenerja Gregorja Cvijića prisililo v minuto odmora. Razlika se nato do polčasa ni več bistveno spreminjala, tako da smo na odmor odšli s prednostjo 21:16.
Drugi polčas je potekal zelo podobno kot prvi, v katerem smo po uvodnem našem naletu spremljali igro gol za gol. V tem obdobju nobeni ekipi ni uspela kakšna serija zadetkov, tako da je v 45. minuti rezultat na semaforju kazal rezultat 31:26. Tekma je postala zelo zanimiva v 50. minuti, ko smo v roku 30 sekund dobili dvojno izključitev, a se je z obranjeno sedemmetrovko izkazal Mark Klarič, v napadu pa smo zadeli kljub igralcu manj ter razliko držali na varni razdalji. Tekmo smo mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 39:35.

Uroš Knavs, domači rokometaš: “Po dobrem začetku je sledilo nekaj črnih minut in celo tekmo se nekako nismo mogli odlepiti. Celo tekmo smo se držali na razliki 4-5- golov, ampak smo na srečo tekmo mirno pripeljali do konca. Čestitam ekipi Dobove za pošteno borbo in seveda svojim soigralcem za zmago.”

Marko Sintič, rokometaš gostov: “Danes smo prišli v Ribnico na težko gostovanje. Pričakovali smo kvalitetnega nasprotnika. Mislim, da smo odigrali eno zelo solidno tekmo, saj smo prevetrili ekipo in zamenjali trenerja. Imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Tudi sam sem bil odsoten zaradi Covida. Mislim, da lahko gremo v naslednjo tekmo proti Krki samozavestno in na zmago. Ribnici čestitamo na zmagi in jim želimo v nadaljevanju prvenstva veliko sreče”

Igralec tekme: Uroš Knavs, rokometaš RD Riko Ribnica.

 

More in Članska ekipa (114 of 409 articles)