RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 27:29 (14:14)

Liga NLB, 14. krog,
Škofja Loka, športna dvorana Poden, sobota, 19.12.2020, ob 18:00, sodnika Bojan Lah, David Sok:

RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA 27:29 (14:14).

 

RD Urbanscape loka: Juričan, Čopić, Gartner 2, Dolenc 2, Jamnik 5, Jesenko M., Mali 2, Jeseničnik, Pipp 2 (2), Bergant 4, Jesenko A. 7 (3), Nikolić 3;

RD Riko RibnicaBojić (2 obrambi), Glavan (3 obrambe), Klarič, Strmljan 7, Horvat 1, Eskeričić 4, Žagar, Knavs, Ranisavljević, Miličević 7, Pahulje, Cimerman 2, Pucelj 2, Nosan M., Setnikar 5 (2), Atanasov 1.

Sedemmetrovke: RD Urbanscape Loka 9 (5), RD Riko Ribnica 2 (2);
Izključitve: RD Urbanscape Loka 4 minute, RD Riko Ribnica 6 minut;
Rdeči kartoni: Žan Žagar (RD Riko Ribnica), 31.minuta.

Tekmo smo dobro odprli ter po golu Uroša Miličevića tudi prvi povedli. Prvih 6 minut so varovanci Roberta Beguša uspeli držati korak z nami, na to pa so naši fantje zaigrali še bolje ter z delnim izidom 3:0 povedli 2:5 v 9. minuti. To je Gorenjce predramilo, saj so nato zaigrali precej bolje ter postopno in vztrajno nižali našo prednost ter po golu Aljaža Jesenka v 20. minuti iz sedmih metrov celo povedli z rezultatom 9:8. Škofjeločani so bili v naletu ter po novem golu Jesenka iz sedmih metrov v 26. minuti povedli celo s tremi zadetki prednosti 13:10. V zaključku polčasa nam je le uspelo prevladati na igrišču in z nekaj dobrimi potezami rezultat poravnati, tako da smo na odmor odšli ob izidu 14:14.

Drugi polčas se je za nas začel slabo, saj je Žan Žagar v prvem napadu prejel direkten rdeči karton. Kljub vsemu domačim nismo dovolili, da povedejo. V 45. minuti so Gorenjci še zadnjič na tekmi izenačili na 19:19, nato pa smo z delnim izidom 4:0 v našo korist v 51. minuti prelomili tekmo ter na koncu slavili z rezultatom 27:29.

Grega Jamnik, rokometaš RD Urbanscap Loka: “Precej se je poznalo, da smo igrali samo z sedmimi oziroma osmimi igralci. Riko Ribnica ima 16 enakovrednih igralcev ter tako opcijo zamenjave. Veliko energije smo porabili tako v obrambi kot tudi v napadu, skoraj da ne brez menjave. Dali smo vse od sebe. Kljub velikim številom napak, smo se približali Ribnici na dva gola zaostanka. Vsako tekmo imamo krizne minute. Ali se to zgodi v prvem ali drugem polčasu ni pomembno, ampak tukaj se potem naredi razlika v golih. Zbranost in osredotočenost padeta, kar se proti ekipi, kot je Riko Ribnica, ne sme zgoditi.”

Gregor Cvijić, trener RD Riko Ribnica: “Urbanscape Loka je izjemno neugoden tekmec. Je atipična ekipa, ki vedno napada in ne popušča, z majhnimi, a hitrimi igralci. Mi smo visoki, počasnejši, zato smo tokrat tudi postavili obrambo 6:0. Prejeli smo preveč golov in to govorim z vsem spoštovanjem do nasprotne ekipe. Vedeli smo, da bo težka tekma. Tekmeci se ne predajo in igrajo do zadnje minute. Obračun se je začel lomiti v 52. minuti in potem smo to tudi izkoristili. Mi moramo dvigniti raven igre in vrniti nazaj tisto granitno obrambo ter dober napad, ki ju je ta ekipa včasih imela. Vse to nas čaka v drugem delu. Vse moči bomo usmerili v to, da se bo to tudi realiziralo.”

Igralec tekme: Tilen Strmljan (RD Riko Ribnica)

Pred našimi rokometaši so Božične in novoletne počitnice. S treningi nadaljujejo v ponedeljek, 4.1.2021. Liga pa se po januarskem reprezentančnem premoru nadaljuje 6.2.2021, ko v Ribnici gostimo Dobovo.

 

More in Članska ekipa (10 of 304 articles)