RD RIKO RIBNICA – RD LL G. SLOVAN 36:32 (16:16)

Liga NLB, 12.krog,
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, sobota, 5.12.2020, ob 18:00, sodnika Dejan Čretnik, Miloš Turnšek:

RD RIKO RIBNICA – RD LL GROSIST SLOVAN 36:32 (16:16).

 

RD Riko Ribnica: Bojić (11 obramb), Glavan, Klarič, Strmljan 4, Horvat 1, Eskeričić 6, Žagar 1, Knavs 1, Ranisavljević 1, Miličević 4, Gorenc, Cimerman, Pucelj 4, M. Nosan, Setnikar 12 (3), Atanasov 2;
RD LL Grosist Slovan: Gošić (8 obramb), Selakovič, Serdinšek-Ekart, Čemas 1, Tufegdžić 4 (1), Topolovec 4, Svečko 4, Lipovac 1, Perić, Žurga 1, Lešek, Martinović 4, Slatinšek-Jovičić, Kotar 5 (3), Sankovič 6. Turnšek 2.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (3), RD LL Grosist Slovan 6 (4);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10 minut, RD LL Grosist Slovan 2 minuti;
Rdeči kartoni: -.

a začetku tekme smo spremljali pravo goliado, saj je bil rezultat po šestih minutah igre 5:4 v našo korist. Več kot z enim zadetkom prednosti, smo prvič povedli v 11. minuti, ko je za 8:6 zadel Uroš Miličević. A gostje so sijajno odgovorili z delnim izidom 3:0 ter v 14. minuti povedli z rezultatom 8:9. Gostov nikakor nismo mogli ujeti, še več, po golu Žurge v 20. minuti so gostje prvič na tekmi povedli z višjo prednostjo od enega zadetka in sicer 10:12 kar je domačega trenerja Gregorja Cvijića prisililo v prvo minuto odmora na tekmi. Tudi po tej ni bilo bistvene spremembe, saj se je prednost gostov še povišala. Zaključek polčasa nam je dobro uspel tako, da smo na odmor odšli izenačeni na 16:16.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi z velikim številom zadetkov. Tako smo na krilih razpoloženega Setnikarja, ki je dosegel vseh naših prvih 6 zadetkov v drugem polčasu, v 39. minuti povedli z rezultatom 22:20. Po golu Eskeričića v 40. minuti smo povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 24:21. A gostje se še naprej niso predajali ter ostajali blizu. Po golu Roka Setnikarja in rezultatu 28:24 je bil primoran po minuti odmora poseči tudi gostujoči trener Aleš Repina. Po tej ni bilo bistvene spremembe, saj je prednost do konca tekme ostajala bolj kot ne ista. Tekma se je končala z izidom 36:32.

Domače prvenstvene tekme se nadaljujejo šele februarja naslednje leto.

Izjave po tekmi:

Rok Setnikar, igralec domačega moštva in igralec tekme: “Zmago smo si prigarali. Vedeli smo, da tekma ne bo lahka. To se ja ne koncu tudi pokazalo na igrišču, ampak smo v drugem polčasu na srečo uspeli streti goste. V bodoče moramo v obrambi moramo popraviti nekaj zadev, saj prejemamo preveč zadetkov. Se pripravljamo naprej, gledamo proti Slovenj Gradcu.”

Robert Sankovič, igralec gostov: “Po solidnem prvem polčasu nismo več odigrali solidne obrambe. Škoda, saj napad je bil kar v redu. Če ne igraš obrambe 30 minut, ne moreš pričakovati zmage. Naslednji teden imamo pomembno tekmo, moramo se pripraviti in to pustiti za seboj.”

Igralec tekme: Rok Setnikar

More in Članska ekipa (116 of 409 articles)