RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 26:32 (13:15)

Liga NLB, 8.krog (zaostala tekma),
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, sreda, 2.12.2020, ob 18:00, sodnika Mirko Palačković, Ozren Backović:

RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE 26:32 (13:15).

RD Riko Ribnica: Bojić (14 obramb), Glavan, Klarič, Strmljan 3, Horvat 2, Eskeričić 5, Žagar 1, Gorenc, Knavs, Ranisavljević, Miličević 6, B. Nosan 1, Cimerman 1, Pucelj 2, M. Nosan, Setnikar 5 (1), Atanasov;
RK Gorenje Velenje: Panjtar (4 obrambe), Taletović (8 obramb), Haseljić 1 (1), Tajnik 7 (2), Pajt 7, Starc, Miklavčič 2, Drobež, Komar, Lončar, Sokolič 5, Grmšek 3, Predović, M. Kavčič 3, A. Kavčič 4, Ravnikar.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 2 (1), RK Gorenje Velenje 7 (3);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, RK Gorenje Velenje 10 minut;
Rdeči kartoni: -.

Gostje so tekmo bolje odprli ter hitro povedli z rezultatom 0:2. Naš odgovor je bil odličen, saj smo po golu Eskeričića v 5. minuti povedli z rezultatom 3:2. Po golu Eskeričića v 12. minuti smo povedli s tremi zadetki prednosti 6:3 ter dali vtis, da smo pravi. Na krilih razpoloženih Eskeričića ter Bojića še naprej nismo dovolili Velenjčanom, da se nam takoj približajo. To jim je prvič uspelo v 18. minuti, ko so najprej izenačili nato pa še prvič na tekmi povedli z rezultatom 8:9. Ponovno smo se dobro odzvali ter hitro zopet povedli ter nato vse do 25. minute držali vodstvo, ko so Velenjčani po golu Pajta izenačili na 12:12. Gostje so bili uspešni tudi ob zaključku polčasa, ko si z dobro igro priborili prednost 13:15.

Velenjčani so drugi polčas odprli fantastično ter z delnim izidom 0:3 ušli na 13:18 kar je domačega trenerja Cvijića prisililo v minuto odmora. Tudi po tej naša igra ni bila bistveno bolja, saj smo prvi gol dosegli šele v 37. minuti, ko je zadel Eskeričić. V nadaljevanju se nam nikakor ni uspelo približati, saj se je razlika vseskozi gibala okoli pet do šest zadetkov. Po golu Sokoliča iz protinapada v 47. minuti so gostje ušli že na 20:27 kar je našega trenerja Gregorja Cvijića zopet prisililo v minuto odmora po kateri zopet ni bilo bistveno bolje. Gostje so bili zasluženo boljši, tako da se je tekma končala z rezultatom 26:32.

Gregor Cvijić, trener domače ekipe, je po tekmi razočarano povedal: “Odigrali smo preslabo, predvsem v fazi obrambe, oz. v drugem polčasu tudi v fazi napada. Napravili smo preveč tehničnih napak, nismo se vračali v obrambo in to je botrovalo k prejetim 32 golom. Gorenju čestitamo za pravo tekmo. Mi pa bomo morali še veliko delati, da pridemo na nivo, katerega si želimo.”

Zoran Jovičić, trener gostov, pa je zadovoljno dodal: “Ribnica je naš dolgoletni rival. Pričakovali smo težko tekmo, Tako, da smo veseli, da pike nesemo domov. Ribničanom želim srečno v nadaljevanju prvenstva.”

Igralec tekme: Domen Tajnik.

More in Članska ekipa (117 of 409 articles)