RD BUTAN PLIN IZOLA – RD RIKO RIBNICA 28:38 (15:21)

Liga NLB, 9. krog,
Izola, športna dvorana Kraška, sobota, 14.11.2020, ob 19:00, sodnika Miran Štrigl, Drago Ocvirk:

RD BUTAN PLIN IZOLA – RD RIKO RIBNICA 28:38 (15:21).

RD Butan Plin Izola: Alessio, Kocjančič, Korošec, Smej, Postogna, Gorela 3, Poberaj-Urh 4, Velkavrh 10(4), König 1, Nikolić 8(4), Čolić, Pernovšek 2, Demšar, Obranić, Stopar, Mijatović;

RD Riko RibnicaBojić (10 obramb), Strmljan 2, Horvat 1, Eskeričić 4, Glavan (4 obrambe), Žagar 6, Knavs 4, Ranisavljević 2, Miličević 9, Nosan B., Klarič, Cimerman 4, Pucelj 6(1), Nosan M., Setnikar 1, Atanasov.

Sedemmetrovke: RD Butan plin Izola 8 (8), RD Riko Ribnica 1 (1);
Izključitve: RD Butan plin Izola 2 minuti, RD Riko Ribnica 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

Po dveh zaporednih porazih je tokrat v poštev prišla samo zmaga. Trener gostov Damjan Škaper je po dolgem času lahko zopet računal na vse igralce, saj se je po poškodbi vrnil tudi Gašper Horvat. Tekmo smo dobro odprli ter po dveh golih kapetana Jan Puclja, hitro povedli z rezultatom 0:2. Domačini so na to strnili svoje vrste ter po dvominutni izključitvi Uroša Miličevića, v 9. minuti izenačili na 5:5. Primorcem je uspelo držati priključek do 13. minute, na to pa smo se, na krilih razpoloženih Žagarja ter Puclja, z delnim izidom 5:1, v 17. minuti odlepili na prednost 8:12. Do konca polčasa so naši fantje uspeli še nekaj dodati ter na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov 15:21.

Na začetku drugega polčasa se je razigral še naš vratar Nebojša Bojić. Posledično smo po golu Brina Cimermana v 34. minuti povedli z do tedaj najvišjo prednostjo na tekmi 15:23. Izolani se niso predali ter na krilih razpoloženih Velkavrha ter Nikolića počasi topili našo prednost. Tako so po golu Marka Nikolića v 52. minuti znižali na 26:31 ter imeli celo napad za -4, a se je z obrambo izkazal Nebojša Bojić, iz protinapada pa je zadel Uroš Knavs. To je bil tudi prelomni trenutek na tekmi, saj je po tem zadetku naša prednost samo še rastla do končnega izida 28:38.