MRK LJUBLJANA – RD RIKO RIBNICA 28:29 (13:14)

Liga NLB, 11. krog,
Ljubljana, Športni prak Kodeljevo, sobota, 28.11.2020, ob 16:15, sodnika Rok Škvarč, Jože Humek:

MRK LJUBLJANA – RD RIKO RIBNICA 28:29 (13:14).

MRK Ljubljana: Grudnik (13 obramb), Zorn, Pikovnik, Jaklič 1, Pangerc 6, Pintar 3, Arih 2, Stopar 4, Žabjek, Šiško 1, Erak 3 (1), Brulec 1, Kolmančič 1, Lerskovar, Tomšič 6 (2);

RD Riko RibnicaBojić (5 obramb), Glavan, Klarič (3 obrambe), Strmljan 4, Horvat, Eskeričić 6, Žagar, Đekić, Ranisavljević 2, Miličević 4, Nosan B., Cimerman 3, Pucelj 2, Nosan M. 1, Setnikar 7 (6), Atanasov.

Sedemmetrovke: MRK Ljubljana 5 (3), RD Riko Ribnica 6 (6);
Izključitve: MRK Ljubljana 12 minut, RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči kartoni: -.

Po ponedeljkovi menjavi na trenerskem mestu je našo ekipo čakala prva tekma pod vodstvom Gregorja Cvijića. Vsaka menjava je neprijetna ter za igralce zahtevna, zato nihče ni vedel kako bo to vplivalo na našo ekipo. Po nervoznem začetku smo po golu Tilna Strmljana v 3. minuti prvi povedli na tekmi. Tako smo vodili vseskozi do 18. minute, ko je za izenačenje na 9:9 zadel Blaž Pintar. Po golu Ariha v 23. minuti so Ljubljančani prvič na tekmi povedli z rezultatom 11:10. Naša ekipa je dobro odgovorila ter po delnem izidu 4:2 v našo korist odšla na odmor s prednostjo 13:14.

Drugi polčas smo odprli podobno dobro ter po golu kapetana Jana Puclja v 35. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 15:18. Na krilih razpoloženega Grudnika v golu, so se domačini ekspresno vrnili ter že v 37. minuti po golu našega nekdanjega igralca Slavka Eraka izenačili na 18:18. Sledila je napeta tekma do konca, saj nikakor nismo uspeli streti odpora Ljubljančanov, ki so vseskozi uspeli držati korak z našimi fanti. A kaj več od tega jim ni uspelo. V zadnjih sekundah so imeli napad za izenačenje, a je Mihi Tomšiču, še lani našemu igralcu, veselje preprečila vratnica. Tako smo sredi Ljubljane ponovno lahko poslušali Veselega Ribn’čana, ki je bil težko prigaran, a na koncu šteje samo zmaga.

Gregor Cvijić: “Vedeli smo, da bo v Ljubljani težka tekma. Ljubljani manjka zelo malo, da bo nekoga preobrnila in potem bo šla samo še navzgor. Je izjemno dobro vodena in trenirana ekipa. Mi smo imeli nihanja v igri, predvsem je bilo v drugem polčasu tega preveč. Čestitke fantom za borbo vseh 60 minut. Cilj je bil 2 točki in to smo dobili.”

Bojan Čotar: “Današnja tekmo smo nezasluženo izgubili. Seveda čestitam Ribnici za zmago. Fantje so kljub vsem problemom, ki jih imamo, pokazali veliko borbenosti in želje. Na koncu so nam zmanjkale izkušnje, so pa imeli fantje veliko željo, a to žal ni bilo dovolj za točko.”

More in Članska ekipa (118 of 409 articles)