RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 22:28 (13:15)

Liga NLB, 10.krog,
Ribnica, Dvorana ŠC Ribnica, sobota, 24.11.2020, ob 18:00, sodnika Uroš Nahtigal, Brstin Kavalar:

RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 22:28 (13:15).

Tekma se je otvorila z dobrimi obrambami na obeh straneh, tako da je prvi gol na tekmi padel šele v 3. minuti, ko je iz protinapada za Štajerce zadel Tadej Sok. Gostje so nadaljevali z dobro igro ter v 10. minuti po že petem golu kapetana Soka povedli z rezultatom 4:7 po kateri je sledil timeout našega Damjana Škaperja. Po minuti odmora so naši fantje zaigrali bolje ter kljub igralcu manj znižali na 6:7. V naslednjem napadu so gostje imeli na voljo 7-metrovko, vroči gostujoči kapetan Tadej Sok pa je našega vratarja Nebojšo Bojića zadel v glavo ter si prislužil direktni rdeči karton. A gostje se niso predali ter na krilih razpoloženega Lorgerja še naprej držali prednost. Kljub vsemu smo počasi prevzemali pobudo. Po grobem prekršku Žabiča in golu Strmljana za 10:11, je tudi ta prejel direktni rdeči karton, gostje pa so ostali brez svojega prvega stebra obrambe. Po dobri obrambi Bojića ter golu Setnikarja v napadu, smo v 23. minuti po dolgem času izenačili na 11:11 in sledila je minuta odmora Siniše Markote. Po njej je so gostje zaigrali odlično ter z delnim izidom 4:0 ušli na 11:15. Do polčasa smo uspeli znižati rezultat na 13:15.
Drugi polčas smo odprli podobno slabo kot zaključili prvega ter prvi gol dosegli šele v 38. minuti, v tem obdobju pa so gostje zabili dva. Gostje še naprej niso popuščali ter na krilih izjemnega Lorgerja v vratih v 39. minuti povedli z rezultatom 14:19. V napadu nikakor ni steklo, tako da so gostje v 48. minuti povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 17:23 po kateri je sledila nova minuta odmora Damjana Škaperja. Po njej ni bilo praktično nobene spremembe, tako da se je tekma končala z rezultatom 22:28.

Damjan Škaper, trener RD Riko Ribnica: “Glave so še preveč vroče, da bi karkoli pametnega povedal. Ključno je bilo, da smo zgrešili vsaj 15 zicerjev in da naši vratarji spet niso imeli svojega dneva. To je v odločilnih trenutkih prevesilo tehtnico na stran gostov.”

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “Predvsem moram najprej čestitati svojim igralcem. Danes so zares pustili srce na igrišči. Prišli smo brez 3 igralcev, že v prvem polčasu dobili 2 rdeča kartona. Ni bilo veliko možnosti za rotacijo igralcev, ampak fantje so stisnili zobe in odigrali zares fenomenalno tekmo. Čestitam tudi domačinu na korektni igri.”

Igralec tekme: Gregor Lorger.

More in Članska ekipa (120 of 409 articles)