RD RIKO RIBNICA – RD KOPER 26:30 (12:15)

Liga NLB, 5. krog (zaostala tekma),
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, sobota, 7.11.2020, ob 18:00, sodnika Ivančič Dejan, Ivančič Igor, gledalcev 0:

RD RIKO RIBNICA – RD KOPER 26:30 (12:15).

Obe ekipi sta tekmo odlično odprli ter izkoristili svoje prve tri napade. Po treh zaporednih uspešnih obrambah vratarja Jelovčana ter še naprej odličnem Koprskem napadu, kjer je blestel Tine Poklar, so gostje v 12. minuti povedli z rezultatom 3:6. Posledično je moral Damjan Škaper poseči po minuti odmora. Po njej so njegovi varovanci zaigrali bolje ter ujeli priključek. Tako smo po golu Blaža Nosana v 20. minuti ponovno izenačili na 9:9. Ter v naslednjem napadu po golu povratnika po poškodbi Kristiana Eskeričića povedli z rezultatom 10:9. Gostje so ponovno sijajno odgovorili ter z delnim izidom 4:0 izenačili svojo najvišjo prednost na tekmi 10:13. Po grobem prekršku Marića in direktnim rdečim ter na to še modrem kartonu, so naši fantje v 28. minuti uspeli prekiniti sušo v napadu. To je gostujočega trenerja Uroša Rapotca prisililo v minuto odmora po kateri je njegovim varovancem do polčasa zopet uspelo uiti na njihovo najvišjo prednost na tekmi 12:15.

Gostje so odlično odprli tudi drugi polčas ter z delnim izidom 3:0, v 34. minuti povedli z novo najvišjo prednostjo na tekmi 12:18. Primorci še naprej niso popuščali ter v 40. minuti povedli z rezultatom 15:22. Našim fantom ni šlo prav nič od rok, gostom pa prav nasprotno. Na krilih razpoloženega Jovičića, ki je lepo izkoriščal lepe podaje soigralcev je prednost iz minute v minuto rastla ter dosegla najvišjo prednost pri rezultatu 16:24. Naši fantje so na to zaigrali bolje ter nekoliko zmanjšali zaostanek z delnim rezultatom 3:1. A to je bilo na žalost tudi vse. Sledil je še zadnji silovit koprski proti udarec. Semafor je v 53. minuti kazal kar 20:29 za goste kar je bila nova najvišja prednost na tekmi. Do konca tekme smo na to nekoliko uspeli ublažiti poraz ter zasluženo izgubili z rezultatom 26:30.

Izjava domačega trenerja Damjana Škaperja: “Boleč poraz. Enostavno ne morem razbrat zakaj tako nihamo v igri. Danes je Koper pokazal večjo željo-borbo in zasluženo zmagal. Mogoče bo proti Izoli večja energija in želja po zmagi.”
Izjava gostujočega trenerja Uroša Rapotca: “Fantom čestitam za zmago. Od prve do zadnje minute so vedeli kaj želijo. Borili so se vsi za enega, eden za vse ter igrali pametno tako v obrambi kot v napadu. Rad bi povedal, da me je bilo malo strah, saj en mesec nismo imeli tekme, zato nisem vedel kako dobro smo pripravljeni. Ampak trud, ki ga fantje vlagajo na treningih je bil danes poplačan in če bodo tako nadaljevali bom zelo zadovoljen.”

Igralec tekme: Enej Staš Jovičić

More in Članska ekipa (122 of 409 articles)