RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA 41:30 (19:13)

Liga NLB, 6.krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 10.10.2020, ob 19:00, sodnika Bojan Lah, David Sok, gledalcev 110:

RD RIKO RIBNICA – MRK KRKA 41:30 (19:13).

RD Riko Ribnica: Bojić (12 obramb), Glavan (4 obrambe), Strmljan 4, Gorenc, Eskeričić, Žagar, Knavs 4, Ranisavljević 6, Miličević 5, Pahulje, B. Nosan 7 (1), Cimerman 4, Pucelj 6 (1), M. Nosan, Setnikar 5.

MRK Krka: Pavlin, Brajer, Bevec 3, Je. Avsec 2, Filipović, Majstorović, Ja. Avsec 6, Hvastija 1, Irman 2, Jakše 3 (1), Klemenčič 2, Rašo 1, Batagelj 2, Radović, Kukman 7 (5), Matko 1.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 2 (2), MRK Krka 6 (6);
Izključitve: RD Riko Ribnica 6, MRK Krka 8 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekmo smo začeli v precej okrnjeni zasedbi, saj so zaradi poškodb manjkali Kristian Eskeričić, Mark Klarič, Aleksander Atanasov ter Gašper Horvat, zobe pa sta stisnila Stefan Ranisavljević ter Tilen Strmljan. V uvodu v tekmo smo spremljali igro gol za gol ter šele v 13. minuti prišli na prvo nekoliko višjo prednost 8:5 kar je gostujočega treneja Romana Zarabca prisililo v prvo minuto odmora. V tem obdobju sta bila razpoložena Rok Setnikar ter Uroš Miličević, ki je dobro izkoristil odstonost Gašperja Horvata. Po kar nekaj na lahko zapravljenih žogah gostov, smo po hitrih protinapadih Uroša Knavsa v 20. minuti povedli z rezultatom 13:7. Gostje se do odmora niso uspeli približati, tako da smo polčas dobili z rezultatom 19:13.

Drugi polčas smo odprli dobro ter na krilih zelo razigranega Uroša Miličevića, ki je pokazal zelo raznovrstno igro v napadu držali prednost iz prvega polčasa. Po golu Jana Puclja za 26:18 v 40. minuti, je gostujoči trener Roman Zarabec vzel še drugo minuto odmora na tekmi po kateri so njegovi varovanci zaigrali nekoliko bolje ter z bolj agresivno obrambo rezultat v 43. minuti znižali na 27:21 kar je prisililo domačega trenerja Damjana Škaperja v minuto odmora. Po tej smo spremljali dvoboj Blaža Nosana ter Jerneja Avsca, saj sta oba zadela po 3 gole zapored za svojo ekipo. Sledila je poškodba prav Avsca po kateri gostje ni so bili več enakovreden nasprotnik, tako da je prednost do konca tekme samo še naraščala. Končni rezultat 41:30.

Damjan Škaper, trener domače ekipe, je po tekmi povedal: “Po dveh zaporednih porazih je bil danes motiv toliko večji. Pristop je bil drugačen in lahko rečem, da je bila obramba na visokem nivoju. Posledično pa je bilo lažje tudi v napadu.”

Igralec tekme: Blaž Nosan.

More in Članska ekipa (124 of 408 articles)