RK CELJE P. L. – RD RIKO RIBNICA 35:29 (18:14)

Liga NLB, 7. krog,
Celje, športna dvorana Zlatorog, sobota, 17.10.2020, ob 17:30, sodnika Boštjan Žitnik, Dominik Majer, brez gledalcev:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RD RIKO RIBNICA 35:29 (18:14).


RK Celje Pivovarna Laško: 
Ivič (6 obramb), Vujovič (4 obrambe), Cvetko 1, Mazej, Marguč 7(4), Šarac 10, Grošelj 3, Poteko 1, Kodrin 3, Horžen 4, Grebenc, Kljun 1, Mlakar, Leban 3, Novak 2(2), Načinović;

RD Riko RibnicaBojić (6 obramb), Glavan (4 obrambe), 1 zadetek; Strmljan 5, Petek, Eskeričić, Žagar, Knavs 1, Ranisavljević 3, Miličević 6, Pahulje, Nosan B. 3, Cimerman 5, Pucelj 4(2), Nosan M., Setnikar 1, Atanasov.

Sedemmetrovke: RK Celje P.L. 6 (6), RD Riko Ribnica 3 (2);
Izključitve: RK Celje P.L. 8 minut, RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči kartoni: -.

Tekmo smo odlično začeli ter na krilih razigranega Stefana Ranisavljevića v četrti minute povedli z rezultatom 1:3. Celjanom je v sedmi minuti uspelo izenačiti na 4:4, prvič pa so povedli po golu Kodrina za 8:7. Naši fantje so še naprej igrali dobro, tako da je bil rezultat v 15. minuti še vedno izenačen na 10:10. V naslednjih minutah pa je domačinom uspelo uiti na +4 po tem, ko nam je sreča obrnila hrbet, saj so naši fantje kar tri napade zapored zadeli vratnico. Damjan Škaper je zahteval minuto odmora, po kateri so naši fantje zopet zaigrali bolje ter preprečili domačinom, da bi se povsem odlepili. Rezultat je na semaforju po polčasu kazal 18:14 za domače.
Drugi polčas so naši fantje dobro odprli ter po treh zaporednih golih Brina Cimermana znižali zaostanek na tri zadetke (20:17). A Celjani se ni so pustili uloviti, nezaustavljiv je bil predvsem Josip Šarac. Domači niso mogli biti mirni, saj jim še vedno ni uspelo streti našega odpora. Razlika se je stalno gibala nekje okrog treh, štirih zadetkov. V 49. minuti je imel naš kapetan Jan Pucelj sedemmetrovko, da bi zaostanek zopet znižal na tri zadetke, a se je izkazal Šime Ivić. To je bila najbrž prelomna točka tekme, saj je sledil delni izid 5:1 za domače, ki so s tem ušli na +8 (33:25). Do konca tekme smo uspeli ublažiti poraz ter kljub dobri predstavi zanesljivo izgubili 35:29.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: “Po visokem porazu v Veszpremu je bila ta tekma zelo težka. Ribnica je prebujena, željna dokazovanja po nekaj neuspehih. Imeli smo kontrolo nad tekmo, a v obrambi nismo imeli globine, ena na ena in dva na dva smo delali preveč napak. Kljub temu fantom ne morem veliko očitati, borili so se, imeli željo. V napadu smo se držali dogovorov in zasluženo zmagali. Je pa to derbi in takšne tekme niso lahke, zato mi je žal, da smo znova v obdobju, ko z nami ni navijačev. Vem, da nas podpirajo tudi od doma, na podporo pa nas vedno znova opomni tudi pogled po tribunah, ko vidimo na sedežih zapisana imena vseh tistih, ki bi želeli biti z nami. To nas hrabri, zato se držimo vseh predpisanih ukrepov, da se bomo lahko hitro znova skupaj v živo.”

Damjan Škaper, trener Rika Ribnice: “Poznajo se nam težave, nekatere poškodbe in bolezni, sem pa zadovoljen, saj smo se držali tistega kar smo se dogovorili. Uspevalo nam je držati korak, na koncu pa malce zmanjkalo moči. Nismo bili več tako osredotočeni, Celje pa je izkušeno in močno, da je to izkoristilo, potem pa je težko loviti. Mi je pa všeč, da smo to razliko uspeli potem držati, kar pomeni, da napredujemo.”

More in Članska ekipa (121 of 406 articles)