RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 29:24 (14:12)

Liga NLB, 1. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 5.9.2020, ob 19:00, gledalcev 130, sodnika: Čretnik Dejan, Turnšek Miloš:

RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 29:24 (14:12).

RD Riko RIbnica: Bojić (3 obrambe), Klarič (8 obramb), Strmljan 6, Horvat 2,  Eskeričić 6, Žagar 2, Knavs 3, Ranisavljević 1, Miličević, Pahulje 1, Nosan, Cimerman 2, Pucelj 4, Setnikar 1, Atanasov 1, Đekić;
RD Urbanscape Loka: Juričan, Čopić, Grtner 2, Dolenc 3, Jamnik 4, M. Jesenko, U. Pipp 5, Mali, Jeseničnik, M. Pipp, Bergant 1, A. Jesenko 5, Nikolić, Klemenčič 1, Šilc, Yankovskyy 3.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (0); RD Urbanscape Loka 12 (8);
Izključitve: RD Riko Ribnica 20 minut; RD Urbanscape Loka 10 minut;
Rdeči kartoni: A. Atanasov, RD Riko Ribnica (55.minuta).

Naši fantje so tekmo dobro odprli ter po golih novinca Eskeričiča ter Strmljana povedli z 2:0. Gostje so po medlem začetku strnili svoje vrste ter v 9. minuti prek Urbana Pippa izenačili na 4:4. Na krilih razpoloženega Eskeričića smo v 13. minuti zopet ušli na dva zadetka prednosti 7:5. V naslednjih minutah je sledila igra gol za gol na obeh straneh. V 25. minuti pa smo povedli z največjo prednostjo na tekmi 13:10. Polčas se je končal z rezultatom 14:12.

 Gostje so sijajno odprli drugi polčas ter z delnim izidom 3:0, prvič na tekmi tudi povedli (15:14). Naši fantje so se v napadu mučili, a kljub temu v 40. minuti po golu Tilna Strmljana zopet povedli z rezultatom 17:16. Tekma je iz minute v minuto postajala bolj groba ter z velikim številom prekinitev, pika na i pa je sledila v 45. minuti, ko si je Aleksander Atanasov prislužil najprej direkten rdeči, nato pa še modri karton. Gostom kljub številčni premoči ni uspelo narediti kakšnega večjega delnega izida, tako da je bil rezultat v 48. minuti poravnan na 21-21. Po novi igri gol za gol in velikem številu prekinitev se je v 55. minuti Nebojša Bojić izkazal z ubranjeno sedemmetrovko, v napadu pa je zadel Tilen Strmljan. Gostom so v zaključku tekme pošle moči, tako da smo slavili z rezultatom 29-24.

Tilen Strmljan, igralec RD Riko Ribnica: “Tekma, kot smo jo pričakovali. Kljub temu, da smo imeli nekaj prijateljskih tekem, nismo vedeli kje točno smo. Od marca nismo imeli resne preizkušnje, vedeli smo, da bo šlo zelo na tesno, nervozna tekma. Gostje iz Loke igrajo hitro v napadu. So nizki in agresivni in bilo je res težko. Na koncu pa so vendarle prevladale izkušnje in z večjo zbranostjo v napadu je zmaga zasluženo ostala doma.

Aljaž Jesenko, rokometaš RD Urbanscape Loka: “Vedeli smo, da bo težko v Ribnici. Tu je potrebno zmagati za tri gole, da na koncu zmagaš za gol. Danes so bili domači vratarji boljši kot naši, borili smo se oboji. Jaz jim čestitam za zmago. Če bomo pa mi tako nadaljevali, se ne bojim za naše rezultate.

Igralec tekme: Tilen Strmljan.

More in Članska ekipa (129 of 409 articles)