RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 29:28 (13:17)

Liga NLB, 14. krog,
Ribnica, dvorana ŠC Ribnica, petek, 13.12.2019, ob 20:00, sodnika Miran Teršek, Aljoša Žibret, gledalcev 320:

RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 29:28 (13:17).

RD Riko Ribnica: Bojić (1 obramba), Klarič (3 obrambe), Ilc, Strmljan 4, Vujačić 5, Žagar, Knavs 2, Ranisavljević 2, Pahulje 1, Lešek, Cimerman, Kovačič 5, Pucelj 1, Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 8;
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo 5 (2), Višček, Didovič 3, Seferović, Dobovičnik 2, Hamidović 2, Kotar 4, Udovič 2, Sašek, Šešić 4, Redek, Grbič 1, Horžen, Cirar 5;

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (1); RK Trimo Trebnje 2 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minute; RK Trimo Trebnje 10 minut;
Rdeči karton: -.

Morda se že nekoliko ponavljamo, da smo spremljali tekmo sezone, a tokrat smo jo prav gotovo zares. Spremljali smo derbi v pravem pomenu besede, tako na igrišču kot na tribunah, kjer sta domača navijaška skupina Ribn’čan ter gostujoča navijaška skupina Trebanjski levi pričarali vzdušje, kot da je dvorana nabito polna do zadnjega kotička, čeprav je bila zasedena zgolj nekje polovično.
Obe ekipi sta tekmo dobro odprli. Tako je bil po golu Marka Kotarja v 6. minuti rezultat izenačen na 4:4. Nato pa je v ospredje stopil gostujoči vratar Urh Brana s serijo izjemnih obramb. Prav po njegovi zaslugi je Trebanjcem uspel delni izid 4:0. Sledila je igra gol za gol, še naprej pa je blestel Urh Brana. Po golu Davida Kovačiča v 29. minuti se je zdelo, da bomo še pred polčasom ujeli priključek, a so nas gostje hitro ohladili ter na odmor odšli s prednostjo 13:17.
Drugi polčas pa je izgledal popolnoma drugače, saj so se domači igralci končno prebudili. Z agresivno obrambo na meji izključitve ter učinkovito igro v napadu, smo v 35. minuti po golu Rista Vujačića goste že ujeli. Rezultat na semaforju je kazal 18:18. Po dvojni izključitvi na trebanjski strani smo po golu Davida Kovačiča v 45. minuti prišli do popolnega preobrata ali kot bi rekli Španci “Remontade”, saj smo povedli z 24:20. V 50. minuti po novem golu Davida Kovačiča in vodstvu 26:22, se je že zdelo, da je trebanjski odpor strt. A sledila je infarktna končnica. Gostje so po golu Gala Cirarja v 59. minuti uspeli izenačiti na 28:28. Zadnji napad je pripadel varovancem Damjana Škaperja in tri sekunde pred koncem je David Kovačič uspel zadeti, a sta sodnika zadetek zaradi domnevnega nepravilnega izvajanja 9-metrovke razveljavila. Na voljo smo imeli le še met iz devetih metrov po izteku igralnega časa. Žogo je v roke vzel Risto Vujačić, nato pa šok. Z izjemnim zadetkom med rokami gostujočega bloka je razparal mrežo Aleksandra Tomića ter dvorano pripeljal do eksplozije navdušenja na eni ter razočaranja na drugi strani.

Risto Vujačić, strelec odločilnega zadetka po izteku igralnega časa: “Za nami je zelo težka tekma ter psihično zelo naporna, ker je šlo za zadnjo ligaško tekmo v tem letu. Začeli smo katastrofalno, zgrešili preveč sto odstotnih priložnosti ter naredili dosti preveč tehničnih napak. Drugi polčas smo vse to popravili in kancu, tudi z malo sreče, zasluženo zmagali.”
Urh Brana, gostujoči vratar: “Za nami je ena vrhunska tekma. Mislim, da so gledalci lahko uživali vseh 60. minut. Po odličnem prvem polčasu je naša zbranost tako v obrambi kot v napadu drastično upadla. Prišlo je do nepotrebnih tehničnih napak, kar so domačini kaznovali z nekaj lahkimi zadetki. Na koncu, lahko rečem, je tekmo odločil Risto Vujačić z izjemnim zadetkom po izteku igralnega časa.”


More in Članska ekipa (140 of 409 articles)