RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 25:26 (13:13)

Liga NLB, 13. krog,
Maribor, dvorana Tabor, sobota, 7.12.2019, ob 18:00, sodnika Leon Marinkovič, Žiga Vidali:

RK MARIBOR BRANIK – RD RIKO RIBNICA 25:26 (13:13).

RK Maribor Branik: Jerenec 9, Ranesvski 4 (3), Velkavrh 4, Miličević 2, Sivka 2, Planinšek 2, Kljun 2, Puc, Dosedla, Špelić, Hočevar, Budja, Ferjan, Zugan, Kocjančič, Sok;
RD Riko Ribnica: Bojić (2 obrambi), Strmljan 5, Horvat 2, Vujačić 4, Žagar, Knavs 2, Ranisavljević 1, Pahulje 2, Lešek, Klarič (7 obramb), Cimerman, Kovačič 2, Pucelj 3, Tomšič, M. Nosan, Setnikar 5.

Sedemmetrovke: RK Maribor Branik 3 (3), RD Riko Ribnica 1 (0);
Izključitve: RK Maribor Branik 6 minut, Riko Ribnica 4 minut;
Rdeči kartoni: -.

Kljub temu, da ekipa Maribora ni dobro odprla prvenstva, so se fantje zavedali, da jih čaka zelo težka tekma. In tako je tudi bilo. Zagotovo je šlo za najbolj napeto tekmo te sezone, saj sta se ekipi konstantno izmenjavali v vodstvu. Na polčas sta tako ekipi odšli poravnani na 13:13.
Drugi polčas pa so bolje odprli varovanci Damjana Škaperja, ki jim je uspel delni izid 4:0. Tako je po golu Davida Kovačiča v 36. minuti na semaforju pisalo 13:17. Počasi se je zdelo, da je Ribničanom uspelo zlomiti odpor žilavih Mariborčanov, saj je prednost do 51. minute vseskozi ostajala približno enaka. Štajercem se je v zaključku tekme, na krilih razpoloženega Filipa Jerenca, uspelo približati na zgolj zadetek zaostanka, a Gašper Horvat je imel druge načrte ter s svojim drugim golom v 59. minuti zabil zadnji žebelj v krsto Štajercev.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik, je po tekmi povedal: “Riko Ribnica je na koncu slavila zmago, ker je zabila gol več. Priznati moramo, da je njihova ekipa trenutno kakovostnejša, mi pa smo tokrat končno pokazali pravi obraz, kar nam je uspelo prvič od mojega prihoda. V kolikor bomo tako nadaljevali v prihodnosti, sem prepričan, da se bomo kmalu veselili tudi točk.”
Damjan Škaper, trener RD Riko Ribnica, pa je dodal: “Zmagali smo, ker smo dalj časa zadržali osredotočenost in bili v nekaterih trenutkih boljši od Maribora Branika, ki pa je bil s sproščenostjo zelo neugoden tekmec. Mi smo zgrešili preveč čistih strelov in zato na koncu tudi trepetali za zmago.”