MRK KRKA – RD RIKO RIBNICA 30:37 (13:19)

Liga NLB, 11. krog,
Novo mesto, športna dvorana Marof, sobota, 23.11.2019, ob 18:00, sodnika David Sok, Bojan Lah:

MRK KRKA NOVO MESTO – RD RIKO RIBNICA 30:37 (13:19).

MRK Krka: Bevec 1, Majstorović, Pršina 2, Hvastija, Irman 5, Jakše 6 (3), Plut, Klemenčič 3, Rašo 2, Batagelj 2, Brajer, Kukman 4 (1), Windischer, Matko, Kete 5 (2), Urbič;
RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 5, Horvat 4, Vujačić 3, Žagar, Knavs, Ranisavljević 3, Pahulje, Lešek 2, B. Nosan, Klarič, Kovačič 2, Pucelj 8 (2), Tomšič 1, M. Nosan 1, Setnikar 8.

Sedemmetrovke: MRK Krka 9 (6), RD Riko Ribnica 2 (2);
Izključitve: MRK Krka 6 minut, Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči kartoni: -.

V prestolnico Dolenjske smo se odpravili res da z zmago proti ekipi RK Jeruzalem Ormož, a je bila igra tista, ki nas pred tekmo ni navdajala z optimizmom. Že med tednom se nam je nasmehnilo nekaj športne sreče, ko sta se Dolenjcem nesrečno poškodovala dva levoroka igralca Jan Gorela ter Jernej Avsec, katerima želimo čimprejšnje okrevanje. Prav ta hendikep na desni strani dolenjskega napada se je močno poznal, saj ustrezne zamenjave za Gorelo praktično nimajo, zato je bil domači trener Roman Zarabec na položaj desnega zunanjega prisiljen postaviti svojega prvega organizatorja igre, Andraža Keteja. Naši fantje so tekmo odlično odprli ter hitro povedli z 0:2. Z odlično igro v napadu smo na odmor odšli z lepo prednostjo 13:19. Tudi drugi polčas smo odprli podobno ter v 33. minuti po golu Tilna Strmljana, povratnika po poškodbi, povedli z najvišjo prednostjo na tekmi 14:22. Domačim se je v 51. minuti uspelo približati na 26:29 in zdelo se je, da nas čaka napeta končnica, a so se varovanci Damjana Škaperja zbrali ter tekmo mirno pripeljali do konca.

Roman Zarabec, trener MRK Krka je po tekmo povedal: “Čestitam Ribnici za zmago. Njeni rokometaši so z zrelo igro pokazali, kako se do točk pride na gostovanju. Mi smo bili tokrat preveč naivni in delovali nezrelo. Ta razlika na koncu je bila prevelika. Znova smo naredili preveč napak, kar je Ribnica dobro izkoristila in pokazala svojo moč, ter na koncu zasluženo odnesla obe točki iz Marofa.”
Damjan Škaper, trener RD Riko Ribnica pa dodal: “Za nas je bila ta tekma bolj težka v glavah, kot zaradi tekmecev. Sami s sabo smo se borili skozi cel teden in v glavah razmišljali, kako bo. Krka se je dejansko zelo dobro upirala, a kadar smo stopili skupaj, smo se vedno odlepili na šest, sedem golov in s tem pokazali, da smo boljša ekipa.”

Foto: MRK Krka

More in Članska ekipa (144 of 409 articles)