RD RIKO RIBNICA – RK JERUZALEM ORMOŽ 32:29 (11:14)

Liga NLB, 10. krog,
Ribnica,  dvorana ŠC Ribnica, sobota, 16.11.2019, ob 19:00, sodnika Dejan Čretnik, Miloš Turnšek, gledalcev 260:

RD RIKO RIBNICA – RK JERUZALEM ORMOŽ 32:29 (11:14).

RD Riko Ribnica: Bojić (1 obramba), Klarič (13 obramb), Horvat 6, Vujačić 3, Žagar 4, Knavs 3, Ranisavljević, Pahulje, Lešek 1, B. Nosan 3, Cimerman, Kovačič 6, Pucelj 3, Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 2;
RK Jeruzalem Ormož : Bogadi, Šoštarič, Čudič 10 (4), Žuran 7, Hebar G., Hebar M. 4, Cvetko, Kocbek 6, Balent, Karabonja 1, Lukman, Ozmec, Ciglar 1, Škrinjar, Zemljič.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 1 (0); RK Jeruzalem Ormož 6 (5);
Izključitve: RD Riko Ribnica 4 minut; RK Jeruzalem Ormož 10 minut;
Rdeči karton: Ozmec Dominik (41.minuta, 3×2 min., RK Jeruzalem Ormož).

Pred tekmo je večina pričakovala, da bomo, glede na položaj na lestvici obeh ekip, vknjižili visoko zmago. To je bilo moč razbrati že iz tribun, ki niso bile najbolj polne. A dejstvo, da na tekmi ne bo nastopil naš glavni protagonist igre Tilen Strmljan, je dajalo slutiti, da bi šla tekma ob nepravem pristopu lahko hitro v povsem napačno smer. In to se je tudi zgodilo.
Kljub temu, da smo bili dva kroga zapored brez zmage, so fantje v tekmo vstopili precej ležerno. Gostje na drugi strani so tekmo odlično odprli ter hitro povedli, zato je bil domači trener Damjan Škaper že v 8. minuti primoran vzeti prvo minuto odmora ob vodstvu gostov 3:6. Tudi po enominutnem posvetu igra ni bila bistveno boljša. Gostje so posledično na polčas odšli z zasluženo prednostjo treh zadetkov 11:14.
Začetek drugega polčasa prav tako ni prinesel nekih bistvenih sprememb. Fantje so se borili, a Ormožani so na krilih razigranega Gregorja Čudiča konstantno držali prednost dveh, treh zadetkov. Nekje po 40. minuti tekme pa se je lahko opazilo, da so tudi gostje v igri začeli padati. Z nekaj dobrimi obrambami Marka Klariča na eni ter nekaj lahkimi zadetki na drugi strani smo goste počasi lovili in jih po golu Rista Vujačića v 50. minuti tudi ulovili. Po golu Gašperja Horvata v 51. minuti smo sploh prvič na tekmi povedli z rezultatom 25:24, a gostje se niso predali. Vseskozi so bili blizu ter nam dihali za ovratnik nakar je pomembno 7-metrovko Bojanu Čudiču ubranil Nebojša Bojić. Ob slabi igri smo tekmo dobili z rezultatom 32-29, a na koncu štejeta le novi dve točki.
Najbolj veseli dejstvo, da se je po osmih mesecih in težki  poškodbi kolena vrnil David Kovačič ter bil takoj izbran za igralca tekme.

David Kovačič, rokometaš RD Riko Ribnica: “Tekmo smo začeli slabo v obrambi, tudi v napadu nam ni steklo, prvih 15 minut smo igrali v nekem krču. Tudi na polčas smo odšli s tremi goli zaostanka. Mislim, da je bil problem v pripravi na tekmo, mentalno v glavah samih nas igralcev in ne od trenerja. Drugi polčas smo strnili obrambo in prišli do nekaj lahkih zadetkov in na koncu malo srečno in z izkušnjami pripeljali tekmo do zmage. Čestitke tudi gostujoči ekipi, ki je prikazala zelo dobro predstavo tukaj v Ribnici.Občutki so super. Lepo je stopiti po 8 mesecih na parket in odigrati tekmo, dajati gole in začutiti udarce na pivotu ter kakšnega tudi vrniti. Se je pa lepše vrniti in tekmo končati z zmago, kot pa s porazom. Zelo sem vesel in upam, da bom tako nadaljeval.”

Bojan Čudič, kapetan ekipe RK Jeruzalem Ormož: “Čestitam Ribnici na zmagi. Sicer mislim, da smo si zaslužili vsaj točko. Res smo zgarali to tekmo, tako kot domačini, moram priznati, na koncu so zasluženo zmagali. Mi smo zadovoljni z našo igro. Po dveh slabih predstavah doma, me vesli, da smo staknili glave skupaj in se pobrali. Škoda, da nismo tudi teh tekem doma odigrali na takem nivoju, ampak mislim, da je to dobra popotnica za naprej. Škoda, da danes nismo prišli do nobene točke, ampak me veseli, da smo vsaj dobro odigrali.”

More in Članska ekipa (145 of 409 articles)