MDB BRONASTI NA FINAL-4 V CELJU !!!

Celjska dvorana Zlatorog je v soboto, 11.5.2019, gostila 4 najuspešnejše ekipe letošnje sezone v starostni kategoriji MDB (dečki rojeni leta 2007 ali mlajši). Med elito se je letos uvrstila tudi naša ekipa golobradih rokometašev, ki je v do zaključnega turnirja odigrala 16 tekem ter jih kar 13 dobila.
Poleg gostiteljev iz Celja ter naših dečkov sta si nastop na finalnem turnirju priborili še ekipi RK Gorenje iz Velenja in MRK Krka iz Novega mesta.

Rezultati tekem:
RK Celje Pivovarna Laško – RD Riko Ribnica 18:18,
MRK Krka Novo mesto – RK Gorenje Velenje 18:17,
RK Celje Pivovarna Laško – MRK Krka Novo mesto 17:23,
RD Riko Ribnica – RK Gorenje Velenje 17:16,
MRK Krka Novo mesto – RD Riko Ribnica 14:6,
RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško 16:18.

Končni vrsti red:
1. mesto: MRK Krka Novo mesto,
2. mesto: RK Celje Pivovarna Laško,
3. mesto: RD Riko Ribnica,
4. mesto: RK Gorenje Velenje.

Čestitke našim najmlajšim rokometašem !!!

Poročilo trenerja bronastih dečkov Janeza Ilca:
“V Celju, zibelki slovenskega rokometa, se je igralo finale za mlajše dečke B, na katerega se je poleg domačinov ter vrstnikov iz Velenja in Novega mesta, uvrstila tudi naša ekipa. Prvo tekmo smo igrali proti domačinom in pokazali zelo dobro igro, Dvakrat smo imeli tudi veliko prednost 5 golov, a smo jo pred iztekom tekme na žalost zapravili. Tekma se je končala z neodločenim izidom.
Naslednji nasprotnik so bili Velenjčani. Tekma je bila vseskozi izenačena, vendar smo z odlično igro v končnici prišli do pomembne zmage. V tej tekmi se nam je poškodoval ključni igralec našega moštva Lovro Pucer, kar se je poznalo na zadnji, odločilni tekmi z Novomeščani. Nepomembno ni bilo niti dejstvo, da smo igrali dve tekmi zapored in končni izid je bil temu primeren. Tekmo smo izgubili z visoko razliko, kar je botrovalo slabši gol razliki, zaradi katere smo ob enakem številu točk s Celjani na koncu osvojili še vedno odlično 3. mesto v državi.
Za najboljšega vratarja na turnirju je bil proglašen naš Jaša Tomažin.
Na koncu bi se rad zahvalil staršem in sorodnikom naših dečkov, ki nas nas podpirali skozi celotno sezono in v zelo velikem številu tudi na zaključnem turnirju v dvorani Zlatorog v Celju.”

Za ekipo mlajših dečkov B so v sezoni 2018/19 nastopali naslednji rokometaši: Jaša Tomažin, Mark Mavec, Aljaž Knavs, Sašo Radivojević, Lovro Lan Pucer, Ahmed Begić, Vid Benedik, Luka Lukaroski, Jaš Rus, Maks Ilc, Gašper Tomažin, Taj Košir, Anže Kromar, Črt Starc, Lovro Oražem, Gal Jurič in Aleksej Klun.
Ekipo sta vodila Janez Ilc (trener) in Sebastjan Klun (vodja moštva).

V sredo, 15.5.2019, pa je bronaste dečke sprejel še župan občine Ribnica g. Samo Pogorelc. Vsakemu posebej je segel v roko in čestital na uspehu, ob koncu srečanja pa jih tudi priložnostno obdaril. Županu se ob tem zahvaljujemo za pozornost.

More in Mladi (10 of 29 articles)