RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 28:28 (12:14)

Po izpadu iz pokala Slovenije ter zamenjavi prvega trenerja, je naše rokometaše čakala še zadnja tekma v rednem delu Lige NLB v Ormožu, ki je bil za naše fante vedno neugodno prizorišče. Tekma je bila pomembna tudi zaradi morebitne ohranitve 2. mesta na prvenstveni lestvici pred končnico za prvaka. Do 57. minute je kazalo na zanesljivo zmago Ribničanov, ki pa so v zadnjih 3 minutah nerazumljivo zapravili visoko prednost in z remijem ob koncu tekme padli na 3. mesto pred končnico.

Liga NLB, 22. krog,
Ljutomer, športna dvorana Ljutomer, sobota, 16.3.2019, ob 19:00, sodnika Matija Knez, Mitja Smolko, gledalcev 330:

RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RIKO RIBNICA 28:28 (12:14).

RK Jeruzalem Ormož: Foršt-Šeruga (2 obrambi), Balent (7 obramb), Bogadi 4, Šoštarić 1, Ocvirk 2, Čudič 5 (4), Žuran 8, Hebar G., Hebar M. 5 (1), Šulek, Kocbek 1, Niedorfer, Mesarić 1, Horvat, Ciglar, Kosi 1;
RD Riko Ribnica: Glavan (4 obrambe), Klarič (3 obrambe), Strmljan 4, Horvat 3, Vujačić 6, Žagar, Knavs, Ranisavljević 2, Pahulje, Lešek 2, B. Nosan 2, Pucelj 1, Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 7, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RK Jeruzalem Ormož 5 (5), RD Riko Ribnica 5 (5);
Izključitve: RK Jeruzalem Ormož 8 minut, RD Riko Ribnica 16 minut;
Rdeči kartoni: Nosan Blaž (55.minuta, RD Riko Ribnica), Tomšič Miha (57.minuta, RD Riko Ribnica).

Prvi polčas je bil skladno s pričakovanji dokaj izenačen. Prednost 2 golov so si gostujoči rokometaši priigrali v zadnjih 10 minutah prvega dela.
Drugi polčas je bil do zadnjih minut povsem po okusu novega trenerja na ribniški klopi Damjana Škaperja. Ribničani so drugi del začeli silovito in prednost je začela skokovito naraščati. V 45. minuti je prvič znašala visokih 7 golov (15:22). Prednost 5 golov in več so gostje držali vse do 57 minute (23:28). V pičlih 3 minutah pa so domači uprizorili preobrat, kakršnega smo Ribničani v Ormožu žal že vajeni, ter prišli do neodločenega izida 28:28.
Že naslednji teden se s 1.krogom pričenja končnica za prvaka Lige NLB. Z izgubljeno točko v Ormožu so Ribničani padli na 3. mesto, kar pomeni, da bodo v soboto pred svojimi navijači gostili šestouvrščeno Loko.

Foto: RK Jeruzalem Ormož