RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 31:27 (17:12)

Po uspešnem startu v tekmovalno novo leto ter prepričljivi zmagi nad mariborskimi tekmeci, je ribniške rokometaše v soboto čakal naslednji v nizu nasprotnikov, ki ciljajo na končnico za prvaka. Podobno kot Mariborčani, so tudi Škofjeločani prišli v Ribnico z upanjem v ugoden razplet tekme, čeprav je to letošnjo sezono uspelo le malo kateri ekipi. Vendar so gostitelji zopet odigrali odlično tekmo predvsem v obrambi in gostom niso prepustili niti malo možnosti za uspeh.

Liga NLB, 17. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 9.2.2019, ob 19. uri, sodnika Bojan Lah, David Sok, gledalcev 320:

RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 31:27 (17:12).

RD Riko Ribnica: Bojić 2 (14 obramb), Strmljan 1, Horvat 6, Vujačić 3, Glavan, Žagar 2, Knavs 4(2), Ranisavljević, Pahulje 1, Nosan B. 3, Kovačič, Pucelj 5(1), Tomšič 1, Nosan M. 1, Setnikar 2, Košmrlj;
RD Urbanscape Loka: Božnar (4 obrambe), Šibanc 4(1), Gartner, Dolenc, Jamnik 2, Jesenko M. 3(2), Pipp U. 2, Bradeško, Juričan (5 obramb), Mali 2, Jeseničnik 8, Pipp M., Bergant, Jesenko A. 6(3), Bogdanič-Jenko, Marinović.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (3), RD Urbanscape Loka 9 (6);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut, RD Urbanscape Loka 4 minute;
Rdeči kartoni: Bergant Andrej (RD Urbanscape Loka), 15. minuta.

Gostje so v Ribnico pripotovali brez nekaterih poškodovanih in obolelih igralcev, kar pa se prvo polovico prvega polčasa na izidu ni poznalo, saj so bili sicer Ribničani večino časa v vodstvu, vendar ne več kot dva zadetka. Do prvega občutnejšega vodstva so gostitelji prišli v 16. minuti, ko je s strelom preko celotnega igrišča na prazna vrata za 9:5 zadel vratar Bojić. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju ribniških rokometašev, ki so v 23. minuti povedli že za 6 golov (13:7) ter razliko uspešno držali do velikega odmora, na katerega se je odšlo ob izidu 17:12.
Ribničani so imeli v nadaljevanju kar nekaj težav, saj so prvič zadeli šele po 5 minutah igre, nato pa v naslednjih 6 minutah z delnim izidom 5:1 na hitro rešili vprašanje zmagovalca (41. minuta, 22:14). Visoko razliko je zasedba domačega stratega Siniše Markote držala vse do 48. minute (25:17), nato pa se je ponovila že nekajkrat videna zgodba. V zadnjih 10 minutah tekme so gostje prevzeli pobudo in predvsem na krilih Jeseničnika, ki je samo v drugem polčasu zadel šest krat, zaostanek prepolovili za končni izid 31:27.
Kljub slabšemu zaključku tekme, pa zmaga ni bila nikoli pod vprašajem. Ribničani so se tako po porazu Celjanov sredi tedna le-tem ponovno približali le na točko zaostanka. Prihodnjo nedeljo ribniška ekipa gostuje v Velenju, kjer bo proti neposrednemu tekmecu za drugo mesto poskušala točkovno razliko povečati na skoraj nedosegljivih 7 točk.

Nebojša Bojić, vratar RD Riko Ribnica: “V celoti gledano, smo danes odigrali odlično, tako prvi kot drugi polčas. Predvsem v obrambi smo celotno tekmo odigrali dobro, v napadu smo imeli nekaj padcev, na koncu pa se je vendarle izkazalo, da smo bili boljši tekmec. Sam sem imel danes odličen dan in menim, da smo na splošno odigrali zelo dobro tekmo. V naslednjem krogu nas čaka Velenje. Vemo kakšna ekipa je Velenje, gremo tja s spoštovanjem, odigrat najbolje, kar znamo in gremo na zmago.”

Anže Jeseničnik, igralec Urbanscape Loke: “Tekmo smo odprli bolj slabo, sredi prvega polčasa smo prejeli nekaj lahkih golov. V naši igri se je zelo poznala odsotnost nekaterih ključnih igralcev. Drugi polčas smo odprli boljše, vendar nismo izkoristili napak nasprotnika, zato je na koncu Ribnica zasluženo zmagala.”

More in Članska ekipa (182 of 410 articles)