RD RIKO RIBNICA – RD JERUZALEM ORMOŽ 26:26 (13:11)

Za nami je še zadnji krog prve polovice rednega dela Lige NLB. Na nasprotni strani igrišča se je domačim rokometašem po robu postavila ekipa RK Jeruzalem iz Ormoža, katerim, za razliko od domače ekipe, letos ni šlo vse po načrtih, vendar se je v Ribnici predstavila v povsem drugačni luči ter zasluženo odnesla točko.

Ribnica, dvorana ŠCR, sreda, 21.11.2018, ob 20:15, gledalcev 300, sodnika Drago Ocvirk, Miran Štrigl (oba iz Velenja):

RD RIKO RIBNICA – RK JERUZALEM ORMOŽ 26:26 (13:11).

RD Riko Ribnica: Bojić (6 obramb), Klarič (2 obrambi), Strmljan 6, Horvat, Vujačić 6 (1), Žagar 2, Knavs 1, Pahulje, Lešek, B. Nosan 2, Kovačič 3, Pucelj 4, Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 1, Košmrlj;
RK Jeruzalem Ormož: M. Šulek (1 obramba), Balent (7 obramb), Bogadi 1, Šoštarič, Čudič 5 (2), Žuran 4, Horvat, Škrinjar, T. Šulek, Kocbek 2 (1), Sovič, Kosi 2, Ozmec 6, Mesarić 1, Vujović 5, Ciglar.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 1(3); RK Jeruzalem Ormož 3(5);
Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut; RK Jeruzalem Ormož 2 minuti;
Rdeči kartoni: -.

Tekmo so Ribničani pred televizijskimi kamerami začeli zelo obetavno in že po 3 minutah tekme vodili z 2:0, potem pa, kakor da so si že zagotovili zmago, prenehali igrati. Gostje so to znali izkoristi, saj so v naslednjih 15 minutah vajeti igre prevzeli v svoje roke ter uspeli do 17. minute povesti kar s 5:8. Po minuti odmora domačega stratega Siniše Markota, so se Ribničani hitro otresli pritiska gostov. V naslednjih 8 minutah igre so z delnim izidom 6:1 tehtnico ponovno prevesili na svojo stran. Na odmor so igralci odšli ob vodstvu aktualnega slovenskega podprvaka s 13:11.
V drugem delu je občinstvo pričakovalo nalet domače ekipe v skladu s tekmami v preteklih krogih, ko so nasprotnike dobesedno zmleli. Do 38. minute sta ekipi igrali gol za gol, nato pa je gostom uspel delni izid 0:4 s katerim so se ponovno znašli v vodstvu 17:19. Tekmeca sta se v nadaljevanju izmenjavala v vodstvu in vse bolj je bilo jasno, da zmagovalec ne bo znan do zadnjega sodnikovega žvižga. V zadnjo minuto sta ekipi vstopili ob izidu 25:25, nakar je Čudič ob dvignjeni roki sodnikov uspel zadeti in popeljati vinarje na prag zmage. Trener domačih je pred zadnjim napadom vzel minuto odmora, v kateri so skovali taktiko napada, ki je pripeljala do izenačujočega zadetka Jana Puclja. Gostom je ostalo 20 sekund za zadnji napad, katerega so odlično izpeljali in prišli do čistega strela s krilne pozicije. Ribničani pa se za osvojeno točko lahko zahvalijo vratarju Bojiću, ki je strel z levega krila Dominiku Ozmecu ubranil.
Z izgubljeno točko so Ribničani sestopili z vrha prvenstvene lestvice, še vedno pa ostajajo edino neporaženo moštvu v letošnji sezoni. V naslednjem krogu, ko se že začne drugi del rednega dela prvenstva, Ribničani v soboto, 1.12.2018, gostijo Krko iz Novega mesta.

Mitja Nosan, kapetan domače ekipe: “Glede na potek rezultata, bi rekel, da smo mi dobili točko in ne Ormožani. Enostavno nismo našli recepta v napadu, v obrambi smo igrali premedlo in nismo bili dovolj agresivni. Preveč je bilo tudi napak v napadu, veliko izgubljenih žog, slabo vračanje v obrambo, vse to je privedlo do takega rezultata. Glave gor! Imamo 10 dni do naslednje tekme s Krko, torej dovolj časa, da se ponovno sestavimo in odigramo veliko boljšo tekmo od te.

David Bogadi, igralec gostov: “Težka tekma, kar smo tudi pričakovali. Pred tekmo smo se dogovorili, da se bomo poskušali čim bolj upirati Ribnici, kar mislim, da nam je dobro uspevalo. Danes smo po dolgem času spet delovali borbeno kot ekipa in že se je pokazalo, da smo naredili korak ali dva naprej v igri. Upam, da se sedaj ne bomo tu ustavili in da nas končno čaka malo lepše obdobje.