MRK KRKA – RD RIKO RIBNICA 29:28 (15:13)

Ribničani so po nepopolnem 5.krogu končnice za prvaka Lige NLB še vedno tik pod vrhom prvenstvene lestvice z minimalnim zaostankom za vodilnimi Celjani, kar se v tej fazi tekmovanja v dolgoletni zgodovini ribniškega društva še ni zgodilo. Po četrtem zaporednem porazu Velenjčanov so vrata do zgodovinskega drugega mesta ob koncu prvenstva na široko odprta. Z morebitni točki iz Novega mesta, kjer v preteklem krogu gostovala ribniška ekipa, bi točkovno prednost pred zasledovalci povečali na skoraj nedosegljivo vrednost. Novomeščani na drugi strani po uspešnem nastopu na finalnem turnirju za pokalnega zmagovalca tudi računali na ponovitev uspeha iz začetka sezone, ko so v svoji dvorani prepričljivo ugnali takrat razglašene Ribničane. Na koncu so se predvsem po zaslugi odličnega uvoda in zaključka tekme veselili domačini.

6. krog končnice za prvaka Lige NLB,
sobota, 28.4.2018 ob 19.uri:

MRK KRKA NOVO MESTO – RD RIKO RIBNICA 29:28 (15:13).

MRK Krka: L. Rašo 6, Bevec, Didovič 2, Okleščen 7, Pršina, Tomić 1 (5 obramb), Irman, Jakše 4, Udovč, D. Rašo, Papež 6 (3), Brajer (1 obramba), Matko, Ban 3, Klobčar;
RD Riko Ribnica: Horvat, Fink 1, Vujačić 3, Henigman 9, Skušek 2, Koprivc, Pahulje 1, Nosan 5, Klarič (5 obramb), Kovačič 1, Kljun 1, Nosan 1, Batinič 4 (3), Perovšek, (3 obrambe) Setnikar, Košmrlj.

Sedemmetrovke: MRK Krka 4 (3), RD Riko Ribnica 5 (4);
Izključitve: MRK Krka 10, RD Riko Ribnica 10 minut;
Rdeči karton: -.

Ribničani so krenili na tekmo odločeni, da se z dvema točkama iz Novega mesta povsem približajo končnemu drugemu mestu na prvoligaški lestvici. Žal pa jim je slab uvod v tekmo upe povsem pokvaril. Domačini so namreč že v 7. minuti tekme vodili s 6:1. Ribniški rokometaši se pričakovano niso predali, ampak krenili v lov za tekmecem. Počasi a zanesljivo so topili prednost domačinov, ki je 26. minuti znašala le še eden zadetek (11:10). Vendar pa do konca prvega polčasa gostom izida ni uspelo spreobrniti v svojo korist. Na veliki odmor se je odšlo ob vodstvu Krkašev s 15:13.
V začetku drugega dela smo pričakovali nalet Ribničanov in prevzem vodstva, česar pa domačini niso dopustili ter z odločno in borbeno igro držali rezultatsko prednost vse do 41. minute (22:19). Takrat pa je na sceno stopil reprezentant Nik Henigman in novomeški publiki pokazal zakaj je član slovesne reprezentance. S petimi goli v sedmih minutah je prispeval levji delež do izenačenja izida na 24:24 v 47. minuti. Ko so ribniški rokometaši v 53. minuti povedli s 25:27, se je zdelo, da je tekma dokončno dobljena. Žal pa so Ribničani tekmo končali tako, kot so jo začeli. Katastrofalno. Novomeščani so v zadnjih 6 minutah tekme z delnim izidom 4:1 izid ponovno obrnili sebi v prid. Fink je sicer še imel možnost izid poravnati 10 sekund pred koncem tekme, ko je iz izdelane akcije prišel do čistega strela s šest metrske črte, vendar je domači vratar strel ubranil in slavje domačih se je začelo.
V boju za končno 2. mesto sicer še ni nič izgubljeno, vendar pa bo, po zmagi Velenja v Kopru, naloga bistveno težja.

Foto: Danilo Kesić