RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 26:16 (12:5)

Po neposrečenem nastopu v Novem mestu pretekli konec tedna in dokaj prepričljivem porazu, je to soboto v Ribnici gostovala vodilna ekipa Lige NLB, do katere pa Ribničani niso bili prav nič gostoljubni.

Liga NLB, 4. krog,
dvorana ŠC Ribnica, sobota, 30.9.2017, ob 19. uri, gledalcev 250, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Kavalar (Celje):

RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK 26:16 (12:5).

RD Riko Ribnica: Hrovat 1, Fink 1, Vujačić, Knavs 2 (2), Henigman 5, Skušek 2 (1), Koprivc 2, Pahulje 1, Nosan 5, Klarič 1 (13 obramb), Kovačič 1, Kljun 1, Batinič, Perovšek, Setnikar 3, Košmrlj 1;
RK Maribor Branik: Đurica (11 obramb), Cvetko, Bogadi 2, Celeminš 1, Čudič, Sok 6 (2), Šol 2, Jerenc 2, Leben (2 obrambi), Velkavrh 1, Pernek, Stopar, Bezgovšek 1, Štumpfl 1, Sivić, Kete.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (3), RK Maribor Branik 3 (2);
Izključitve: RD Riko Ribnica 10, RK Maribor Branik 8 minut;
Rdeč kartoni: -.

Za mirno nadaljevanje sezone je bil par točk proti Mariboru nujno potreben, vendar tudi največji optimisti niso pričakovali takšnega razpleta.
Gostje so z golom Soka povedli prvi, Skušek je kmalu zatem izenačil iz 7-metrovke. Potem pa je minilo več kot 7 minut do naslednjega gola, ko so Štajerci prek “bivšega” Ribničana Celminša povedli še drugič in tudi zadnjič. Od tega trenutka naprej je bila na igrišču samo enak ekipa. Ribničani so zagospodarili na igralni površini in dosegali gol za golom ob redkih prejetih. V prvem polčasu je izstopal predvsem domači reprezentant Henigman, ki je v pičlih 17 minutah dosegel pet golov in svoje moštvo popeljal na odmor s prednostjo 7 golov (12:5).
V začetku drugega polčasa je bilo pričakovati močan pritisk mariborske zasedbe, vendar so Ribničani odgovorili z enako mero in razlika se tja do 37. minute in izida 15:8 ni spreminjala. Ko pa se je razigral še domači kapetan Blaž Nosan, je razlika začela še naraščati. V 42. minuti je bila ta že velikih 9 golov (19:10). Po zadnji minuti odmora, ki ga je v 51. minuti izkoristi strateg gostov Marko Šibila, so Mariborčani še enkrat poskusili izid obrniti v svojo korist. Delno jim je tudi uspelo, saj so v 53. minuti zaostajali le še 5 golov (21:16), vendar pa je to bil njihov labodji spev, saj do konca tekme niso več zatresli mreže domačega vratarja Marka Klariča, ki je do konca zbral kar 13 obramb. S serijo 5:0 so domači rokometaši zaključili tekmo in prišli do velike zmage (26:16), ki jim bo pred težkima gostovanjima (Loka, Koper) krepko dvignila samozavest. V tej tekmi je navdušila predvsem igra v obrambi, na katero domači strateg Siniša Markota stavi največ.

“Videlo se je, da fantje niso bili osredotočeni na igro kot na prejšnjih tekmah. Nekaterih stvari, ki smo jih običajno brez težav napravili, tokrat nismo in zagotovo je ta tekma dober opomin, da brez 100-odstotnega pristopa ni mogoče kakovostno igrati, še posebej ne proti takšnemu moštvu, kot je Ribnica. Upam, da se bomo vsi iz tega nekaj naučili in v nadaljevanju prikazali boljše predstave,” je po derbiju, ki glede na razplet tekme, to ni bil, dejal mariborski trener Marko Šibila.
“Zaslužena zmaga domače ekipe. Fantje so pustili srce na igrišču, kar je na koncu botrovalo visoki zmagi. Čestitam svojim fantom za pristop, prizadevnost in borbenost, prav tako čestitam ekipi Maribora za fer in korektno igro ter sodnikom za odlično sojenje,” pa je bil zadovoljen ribniški trener Siniša Markota.

V naslednjem, 5. krogu Lige NLB ribniški rokometaši potujejo v Škofjo Loko, kjer se jim bo s svojo ekipo zoperstavil prejšnji trener Ribničanov Robert Beguš.

More in Članska ekipa (238 of 410 articles)