RD KOPER 2013 – RD RIKO RIBNICA 24:32 (15:16)

Pred nami in našimi rokometaši je bilo še sklepno dejanje sezone, ki bo predvsem zaradi spodrsljaja na finalu pokala glede na končne uvrstitve statistično malce manj uspešna kot lanska, pa vendar zaradi uvrstitve v skupinski del pokala EHF še bolj zgodovinska in nepozabna. Ribničani so si že krog pred koncem zagotovili bronasto odličje, tako da je bila tekma v Kopru zgolj revialna.

Koper, Arena Bonifika, sobota, 3.6.2017, ob 19:00, sodnika Žibret (Trbovlje) in Majer (Trebnje):

RD KOPER 2013 – RD RIKO RIBNICA 24:32 (15:16).

RD Koper 2013: Dolenc, Grzentič 2, Vlah 3, Krečič 3, Matijaševič 2, Gašperšič 2, Vran, Moljk, Gorela, Zugan 2, Rapotec, Smolnik, Sokolič 4 (1), Capuzzo, Planinc 2 (1), Bratkovič 2.
RD Riko Ribnica: Leban 1, Horvat 4, Fink 5, Grebenc 2, Knavs 2 (1), Skušek 1 (1), Pucelj, Pahulje 3, Nosan 7 (3), Klarič, Kovačič 2, Kljun, Perovšek, Setnikar 4, Košmrlj.

Sedemmetrovke: RD Koper 2013 2 (3), RD Riko Ribnica 5 (5);
Izključitve: RD Koper 2013 6 minut, RD Riko Ribnica 6 minut;
Rdeči kartoni: -.

Od prve minute je bilo videti, da obe ekipi želita zmagati. Ribničani so dvakrat povedli, nakar so domačini s tremi zaporednimi goli prišli do vodstva 4:2 (4. min.) in nato še 6:3 (7. min.). Kot se je izkazalo v nadaljevanju, je bilo to tudi največje vodstvo Primorcev.  Do 15. minute in izida 10:8 so Koprčani še vodili, nato pa so naši rokometaši z delnim izidom 4:0 do 20. minute izid spreobrnili v svoj prid in povedli z 10:12. Do konca 1. polčasa se je razlika ves čas gibala med 1 in dvema goloma v korist gostov.
Začetek 2 dela je pripadel zasedbi Damijana Škaperja, ki je očitno več kot odlično zamenjal Roberta Beguša in zaprl usta vsem dvomljivcem, ki so v Robertu videli edinega tvorca ribniške pravljice v zadnjih letih. Koprčanom je s prvim golom v drugem polčasu izid sicer še uspelo izenačiti na 16:16, vendar so Ribničani takoj prestavili dve prestavi višje  in na krilih kapetana Blaža Nosana ter mladcev Domna Pahuljeta in Gašperja Horvata v pičlih desetih minutah prišli do visokega vodstva. V 42. minuti je semafor že kazal velikih 6 golov prednosti (18:24). Domačini so na vse načine poskušali poraz vsaj omiliti, kar jim je do 51. minute nekako uspevalo (23:27), nato pa vrata zaklenil Jošt Perovšek in razlika je skokovita narasla na 8 golov (24:32).

Neposredno po tekmi so ribniški rokometaši ter ostali člani ekipe prejeli zaslužene bronaste medalje. Drugo sezono zapored.

Na zaključni večerji se je društvo s priložnostnimi darili poslovilo od igralcev, ki po končani sezoni odhajajo novim izzivom naproti.