RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:29 (12:14)

Še vedno je živ spomin iz prvega kroga lanskoletne končnice za prvaka, ko so Ribničani šokirali Celjane in jim odščipnili točko. Po zanesljivi zmagi nad Velenjčani pred 14 dnevi, smo ponovitev lanskoletnega uspeha potihem pričakovali tudi tokrat. In ni dosti manjkalo.

7. krog končnice za prvaka Lige NLB,

dvorana ŠC Ribnica, sobota, 13.5.2017, ob 20. uri, gledalcev: 500, sodnika: Žibret, Majer:

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO.

RD Riko Ribnica: Klarič (19 obramb), Perovšek; Leban 2 (1), Fink 5, Grebenc 9, Knavs, Heningman 3, Skušek 3 (1), Pucelj 2, Pahulje 2, Nosan, Kovačič 1, Kljun, Setnikar, Kulenović 1, Košmrlj;
RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak (4 obrambe), Gajić (3 obrambe, 1 gol), Malus 1, Babarskas, Janc 5, Razgor, Suholežnik, Marguč, Grošelj, Poteko, Zarabec 2, Kodrin 3, Mačkovšek 4, Mlakar 6, Žvižej 6 (2), Bećiri 1.

Izključitve: RD Riko Ribnica 8 minut; RK Celje Pivovarna Laško 10 minut.
Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 4 (2); RK Celje Pivovarna Laško 10 minut. 2 (2).

Ribničani so bili tudi letos zelo blizu ponovitvi lanskoletnega presenečenja, ko so favoriziranim Celjanom odščipnili točko.
Prva polovica polčasa je bila povsem izenačena. Ribničani so povedli za gol, Celjani izenačili, pa Ribničani zopet povedli in Celjani spet izenačili. To je trajalo vse do  17. minute, ko so domačini prvič povedli za 2 gola (8:6). Vendar so v stilu preteklih minut gostje kmalu izenačili na 8:8. Na krilih fantastičnega Klariča, ki je v prvem polčasu zbral kar 12 obramb, so ribniški rokometaši v nekaj naslednjih minutah dosegli 3 gole in povedli z 11:8. Sledila je minuta odmora, ki jo je zahteval gostujoči trener Branko Tamše in ta je državne prvake predramila do te mere, da so do konca polčasa naredili delni izid 6:1 in postavili izid prvega dela 12:14.
Začetek drugega polčasa je pripadel gostom, ki so v 34. minuti prvič povedli za 3 (14:17) in v 36. za 4 (15:19). Do 43. minute in izida 19:23 se je razlika ves čas gibala med 3 in 4 goli za Celjane. Kazalo je že, da bodo favorizirani gostje tekmo rutinsko pripeljali do zmage, vendar se zasedba Damjana Škaperja s tem ni in ni hotela sprijazniti. Predvsem po zaslugi Jana Grebenca, ki je v zadnji tretjini tekme zadel kar 6x, so Ribničani počasi a vztrajno zmanjševali zaostanek. Prednost gostov se je dokončno stopila v 53. minuti, ko je Grebenc zadel za 26:26, ter nato še z enim golom v 55. minuti Ribničane popeljal v vodstvo. Po golu Blaža Finka v 57. minuti in vodstvu 28:27 je začelo dišati po še enem presenetljivem zaključku derbija. V 58. minuti tekme je s svojim 6. golom Celjanom prinesel izenačenje Žiga Mlakar. Ribničani, ki so bili brez izključenega Finka, so krenili v napad za ponovno vodstvo in morda tudi zmago, a celjska obramba se ni dala. Ob dvignjeni roki sodnikov so gostje Grebencu blokirali strel, odbita žoge je srečno končala v rokah Blaža Janca, ki je v svojem slogu odbrzel proti ribniškim vratom in zadel za končni izid 28:29. Ribničani so sicer še imeli napad za izenačenje, vendar jim žal ni uspelo.

Foto album celjskega fotografa Slavka Kolarja.

More in Članska ekipa (251 of 406 articles)