RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 24:23 (14:11)

V soboto so ribniški rokometaši gostili vedno neugodne Škofjeločane, ki so po 10. krogu na 4. mestu za Ribničani zaostajali 3 točke.

1. A državna rokometna liga, 11. krog,
dvorana ŠC Ribnica,  sobota, 12.11.2016 ob 19. uri, gledalcev 300, sodnika Turnšek Miloš, Škvarč Rok:

RD RIKO RIBNICA – RD URBANSCAPE LOKA 24:23 (14:11).

RD Riko Ribnica: Leban 4 (4), Fink 1, Grebenc 5, Knavs, N. Henigman 6, Skušek 3 (1), Pucelj 1, J. Henigman, Pahulje, Klarič (2 obrambi), Kovačič 3, Erak, Kljun, Perovšek (8 obramb), Kulenović 1, Košmrlj.
RD Urbanscape Loka: M. Vrbinc 3, Šibanc 1 (1), Gartner 2, Kavčič 6, Štremfelj 1, Rant, Cingesar 3, Bradeško 1, Damian 2 (2), Panjtar 1, Pipp, Jesenko 1, Plestenjak, Maček, A. Vrbinc (8 obramb), Jamnik 2.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 5 (5), RD Urbanscape Loka 5 (3).
Izključitve: RD Riko Ribnica 16 minut, RD Urbanscape Loka 4.
Rdeči kartoni: –

Klub dejstvu, da gostje niso niti enkrat vodili, izenačeno pa je bilo le 2 krat, nazadnje 10:10, bi iz Ribnice kmalu odnesli točko.
Ribničani so začeli dobro, saj so po 6 minutah tekme že vodili s 3:1, po 13 pa s 7:4. Nato so domačini z anemično igro Gorenjcem dopustili, da so ti vzpostavili ravnotežje ter izid do 18. minite poravnali na 9. Po 22. minuti, ko je semafor kazal 10:10, pa je ribniškim rokometašem le uspel dober zaključek polčasa in na odmor se je odšlo ob izidu 14:11.
Tudi 2. polčas gostitelji niso uspeli narediti večjega preskoka v igri. Sicer so celoten drugi polčas vodili, nekajkrat tudi za 4, pa nato vedno dopustili gostom, da se vrnejo v igro in rezultatsko približajo. Ko je zasedba Roberta Beguša v 57. minuti preko Kovačiča povedla s 24:20, se je tekma vendarle zdela končana in točki varno pospravljeni. Vendar so si ob koncu tekme kar trije domači igralci z nespametnimi potezami prislužili dvominutne izključitve in s tem skoraj ogrozili zmago, kar pa se na srečo le ni zgodilo in tako po polovici rednega dela prvenstva Ribničani ostajajo kot edino neporaženo moštvo vodilni na lestvici.

Naslednja prvenstvena tekma bo že v sredo, 16.11.2016, ko v domači dvorani v še enem derbiju kroga Ribničani gostijo tretje uvrščeno Krko.

Ob koncu še obvestilo za vse ljubitelje rokometa: Stekla je prodaja vstopnic za povratno tekmo 3. predkroga pokala EHF, ki bo v soboto, 26.11.2016 v Ribnici.
Več na povezavi:  https://www.rokometno-drustvo-ribnica.si/2016/11/vstopnice-povratna-tekma-pokala-ehf/.