RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 27:24 (13.12)

V drugem krogu 1. A državne rokometne lige je bil na sporedu še drugi dolenjski derbi, v katerem smo gostili vedno neugodne Trebanjce, ki so v prvem krogu, tako kot Ribničani, premagali svojega nasprotnika in sezono začeli z zmago. Ribničani so upravičili vlogo favorita in suvereno prišli do druge zmage.

1. A DRL, 2. krog,
Ribnica, dvorana ŠCR, sobota, 17.9.2016, ob 19:00, sodnika Marko Pirc, Matjaž Pirc, oba iz Ljubljane, gledalcev 350 :

RD RIKO RIBNICA – RK TRIMO TREBNJE 27:24 (13.12).

RD Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 3 (2), Fink 2, Grebenc 7, Knavs 2, Henigman, Skušek 5, Pucelj, Pahulje, Nosan 3, Kovačič 3, Erak 1, Kljun, Kulenović 1, Košmrlj.
RK Trimo Trebnje: Vencelj, Brana, Cvetko, Djurdjević 6 (2), Florjančič 3, Grojzdek, Skol, Kotar 2, Sikošek Pelko, Sašek 5, Željko 1, M. Grandovec 1, Mlakar 3, T. Grandovec 3, Mikec, Urbič.

Sedemmetrovke: RD Riko Ribnica 3 (3), RK Trimo Trebnje 2 (2).
Izključitve: RD Riko Ribnica 10, RK Trimo Trebnje 4 minute.
Rdeči karton: -.

Prvih 11 minut tekme sta bila tekmeca dokaj izenačena (4:4), nakar so domačini z delnim izidom 4:0 le prišli do zajetnejše prednosti (8:4, 18. min.). Vendar pa se trdoživi Trebanjci niso predali in bili do konca polčasa podjetnejši, tako da jim je uspelo razliko zmanjšati le na gol (13:12).
Tudi na začetku drugega dela so gostje držali korak z zasedbo Roberta Beguša (16:16, 26. min.), potem pa je le prišla do izraza kakovost in daljša klop, saj so si Ribničani v naslednjih 12 minutah priigrali kar 5 golov naskoka (24:19, 49. min.). Gostje so na vse načine poskušali obrniti tekmo v svojo korist, vendar jim kaj več od ublažitve poraza do konca tekme ni uspelo.
Ribničani imajo tako po dveh krogih 100 odstotni izkupiček in so s Koprom na vrhu prvenstvene lestvice.

V naslednjih dveh krogih naši fantje gostujejo. Najprej v soboto v vedno bučni Izoli, nato pa že v sredo pri novincih iz Ptuja.