RK CELJE P. L. – RD RIKO RIBNICA 35:25 (16:12)

Celjani so se maščevali za izgubo točke na prvi tekmi končnice pred 3 tedni v Ribnici

6. krog končnice za prvaka 1. rokometne NLB Leasing lige,
Celje, arena Zlatorog, sobota, 14.5.2016, ob 19:30, 400 gledalcev, sodnika: Sok, Lah,

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RD RIKO RIBNICA 35:25 (16:12).

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajič (13obramb), Blagotinšek 4, Malus 3(2), Babarskas 2, Janc 3, Razgor 2, Marguč 2, Grošelj, Poteko 3, Suholežnik 1, Zarabec 1, Kodrin 2, Fižuleto, Mlakar 9, Žvižej 2; trener Branko Tamše.
RD Ribnica: Perovšek (5 obramb), Klarič (2 obrambi), Leban 3(1), Fink 3, Grebenc 3, Knavs, Heningman N. 4, Skušek 5(3), Pucelj 3, Petek, Nosan 3, Kljun, Benčina, Atanasov, Košmrlj 1; trener: Robert Beguš

Sedemmetrovke: RK Celje Pivovarna Laško 2/2, RD Riko Ribnica 4/7.
Izključitve: RK Celje Pivovarna Laško 6 min., RD Riko Ribnica 12 min.
Rdeči kartoni: RD Riko Ribnica Nosan (57.min, 3x2min).

Ribničani so v tekmo vstopili odločno in pogumno in v 10. minuti tekme celo povedli za 2 gola (4:6). Celjani so nato z delnim izidom 4:0 v naslednjih 6 minutah potek tekme obrnili v svojo korist in povedli z 8:6. Ribničani se niso predali in v naslednjih minutah držali stik z gostitelji. Šele pred koncem prvega polčasa so si Celjani uspeli priigrati občutnejšo prednost 4 golov (16:12).
Tudi prvih 8 minut drugega dela Štajercem ni uspelo razlike povečati (38.minuta, 19:16), nato pa je le v ospredje stopila razlika v kvaliteti in daljša klop aktualnih državnih prvakov, ki so počasi, a vztrajno, začeli povečevati razliko. Do 54. minute so to dvignili na prepričljivih 10 golov (32:22), ki so jo potem zadržali do konca tekme ter s tem obdržali stik z Velenjčani v boju za državnega prvaka.

Že v sredo, 18.5.2016, ob 19:30, Ribničani gostujejo v Mariboru. Tekmo bo v živo prenašala televizija na športnem kanalu SK1.

Foto Slavko Kolar.